Momentum og præstation mod Brøndby kan blive guld værd

Spillere og træner i FCN var begejstrede for præstationen mod Brøndby. Det var et stort løft til guldjagten.

FC Nordsjællands Ernest Nuamah var den afgørende spiller for ligaens førerhold, da Brøndby blev slået 2-1. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

FC Nordsjællands Ernest Nuamah var den afgørende spiller for ligaens førerhold, da Brøndby blev slået 2-1. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Selv om FC Nordsjælland-træner Johannes Hoff Thorup har været godt tilfreds med holdets præstation i de fleste kampe i foråret, er det flere gange blevet til pointtab.

Det har bragt FC København helt op i nakken på Superligaens førerhold, men med 2-1-sejren mod Brøndby søndag gav FCN indikationer på, at man kan holde FCK stangen i guldkampen.

Det mener FCN-anfører Kian Hansen.

- Vi viste den intensitet og det udtryk, vi skal spille med. For så kan vi se, at vi er virkelig, virkelig gode, når vi sætter sådan en præstation sammen, siger han.

- Det er fedt at ligge på førstepladsen, specielt op til en landskampspause og på vej ind til de sidste ti kampe. Det er et voldsomt stort momentum, vi kan bringe ud af det her og specielt den præstation, vi satte sammen.

- Jeg føler godt, at vi kan holde FCK bag os. Det bliver et sindssygt fedt slutspil og med to fede kampe mod FCK, som forhåbentlig trækker fulde huse.

Cheftræner Johannes Hoff Thorup har ikke lyst til at tage meget snak om guld i sin mund. Men han er enig med sin anfører i, at søndagens præstation gav løfter om gode muligheder i mesterskabsspillet.

- Det var dejligt at se, for det var det her, vi mener, vi kan. Vi mener endda også, at vi kan gøre det endnu bedre. Men det her skal bruges fremadrettet, siger han.

Han holder ikke ret meget øje med, hvad FC København eller de andre foretager sig. Han fokuserer på, hvordan hans eget hold præsterer, og her har han været tilfreds med størstedelen af kampene trods flere pointtab.

Alligevel er han klar over, hvad sejren over Brøndby kan betyde.

- Det er dejligt i den forstand, at på et tidspunkt har man behov for den der forløsende sejr i forhold til bare at snakke præstationer, lyder det fra FCN-træneren.

- For drengene er det rigtig, rigtig dejligt at få tre point ud af sådan en stærk præstation.

FCN er et enkelt point foran FCK i tabellen. Der er yderligere fem point ned til Viborg på tredjepladsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.