Mors-Thy-profil vil genopleve historisk pokaltriumf: - Alt kan ske

Bjarke Christensen har været en bærende spiller for Mors-Thy i sæsonen, og han er klar til at gå forrest i jagten på en plads til Final4

Bjarke Christensen ser tilbage på sidste års pokal-triumf med stor glæde, derfor vil han også kæmpe med næb og klør, for at få sådan en chance igen. Arkivfoto: Bo Lehm. <i>Bo Lehm</i>

Bjarke Christensen ser tilbage på sidste års pokal-triumf med stor glæde, derfor vil han også kæmpe med næb og klør, for at få sådan en chance igen. Arkivfoto: Bo Lehm. Bo Lehm

HÅNDBOLD:Mors-Thy Håndbold spiller tirsdag en af sæsonens nok vigtigste kampe, når holdet ude møder Fredericia HK i Santander Cuppens kvartfinale. Forrige sæson lykkedes det klubben at spille sig til finalen ved Final4, hvor man helt historisk vandt pokalen over lokalrivalerne fra Aalborg Håndbold. Derfor kan betydningen af tirsdagens opgør heller ikke understreges nok ifølge Mors-Thy-profilen Bjarke Christensen, der selv var med til at løfte trofæet.

- Kampen tirsdag er ekstrem vigtig. Det er jo sidste step inden Final4. Klubben nåede sidste år at få det ind under huden med en kæmpe præstation, og det er noget, som vi gerne vil ud og forsvare igen i år. Vi er jo forsvarende mestre, forklarer han.

Pokaltitlen og turneringen betyder ikke kun meget for klubben og spillerne, men også for lokalområdet, der ikke ligefrem er vant til at se trofæer blive løftet af den lokale klub.

- Det giver et kæmpe boost til ikke bare klubben, men også lokalområdet - både Mors og Thy. Det giver en følelse af, at området står sammen om at præstere noget stort, da det er en magisk weekend, og noget som vi alle gerne vil deltage i, fortæller Bjarke Christensen.

Med titlen som forsvarende pokalmestre hører der et udefra kommende pres, men det er ikke noget, som Bjarke Christensen og holdet vil lade sig ryste af, tværtimod mener venstrefløjen, at det pres er positivt for klubben.

- Vi føler ikke et pres som sådan, selvom vi selvfølgelig godt ved, at alle hold gerne vil slå de forsvarende meste. Det vil man i alle turneringer. Men vi har ikke brugt kræfter på det, og vi har i stedet vendt det til noget positivt, da der pludselig er en forventning om, at vi kommer i Final4-finalen, hvilket der ikke var for fem år siden. Det er jo kun positivt, at folk forventer noget mere af os nu, konstaterer han.

Selvom klubben vandt pokalen i forrige sæson, så er det er ikke ensbetydende med, at vejen til finalen i år bliver nem.

- Vi skal vinde vores kampe for at kunne stå i finalen, og det begynder mod Fredericia. Derefter handler det meget om, hvem der spiller bedst på dagen til sådan et stævne. Vi viste sidste år, at vi kan spille op imod de bedste klubber i Danmark, når der er stort pres på. Så det handler for os om at gå ind til kampene med stor tro på tingene, hvilket vi også har - især i den her turnering - hvor vi har vundet pokalen før, det giver en positivt ballast.

Mors-Thy har gennem hele sæsonopstarten været præget af den ene udfordring efter den anden. Det var først et corona-udbrud og senere har det været skader hos profil-spillere. Senest stod klubben overfor endnu en udfordring, da nyindhentede Johan Nilsson blev hentet hjem til IFK Kristianstad, hvilket igen satte klubben i en ressourcesvækket position.

- Det hele har jo været kaotisk, men vi har ikke kunnet gøre andet end at bide tænderne sammen og gøre alt, hvad vi kan med det mandskab, vi har, hvilket jeg synes, vi har gjort rigtig fint. Det er klart, at vi i nogle kampe har været ramt på ressourcerne, men der synes jeg, at de unge spillere, som er kommet ind, har bidraget rigtig godt, selvom de ikke har haft så meget erfaring. Det er et bevis på, at der render en talentmasse rundt oppe på Mors, pointer Bjarke Christensen.

Han er selv er en markant spiller på holdet, hvilket betyder, at presset på hans skuldre ekstra stort i denne periode.

- Jeg ved godt, at jeg er en spiller, der skal tage et større slæb, og som skal gå foran til både træninger og kampe, hvilket jeg også forsøger at gøre. Men i sidste ende handler det om, at holdet skal præstere, fastslår han.

På trods af både udfordringer og et nyt pres, så er klubbens mål det samme.

- Vores mål er at vinde, men vores mål lige nu er at komme til Final4, og så må vi se, hvordan den weekend udvikler sig, hvis vi når dertil. Dem, der kommer til Final4, er fire rigtig dygtige klubber og også oftest topholdene, men til sådan et stævne kan alt ske. Det så vi selv sidste år, siger Bjarke Christensen med henblik på sidste sæsons pokal-triumf.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.