Murray vinder karrierens længste kamp i natteforestilling

Efter næsten seks timers tennis vandt den tidligere verdensetter Andy Murray i anden runde af Australian Open.

Andy Murray slog i karrierens længste kamp australske Thanasi Kokkinakis i anden runde ved grand slam-turneringen Australian Open. <i>William West/Ritzau Scanpix</i>

Andy Murray slog i karrierens længste kamp australske Thanasi Kokkinakis i anden runde ved grand slam-turneringen Australian Open. William West/Ritzau Scanpix

De fleste mennesker bruger natten på at sove. Det var ikke tilfældet for den britiske tennisspiller Andy Murray, som brugte natten mellem torsdag og fredag i Australien på tennisbanen.

Og efter en 5 timer og 45 minutter lang tenniskamp, som blev afgjort efter klokken fire lokal tid, spillede den tidligere verdensetter og grand slam-vinder Andy Murray sig videre i Australian Open med en sejr 3-2 efter et femte sæt, som endte 7-5.

De fire første sæt endte 4-6, 6-7, 7-6, 6-3.

I det, som endte med at blive Murrays længste tenniskamp nogensinde, blev en tabt serv af den australske hjemmebanefavorit Thanasi Kokkinakis i slutningen af femte sæt den tidligere femdobbelte Australian Open-finalists billet videre til turneringens tredje runde.

- Det er utroligt, at jeg formåede at vende kampen. Jeg ved ikke lige, hvordan det lykkedes, siger Murray efter kampen ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg begyndte at spille bedre, som kampen skred frem, og ja, jeg har et stort hjerte.

35-årige Murray var nede 0-2 i sæt i starten af opgøret, men spillede sig tilbage på 2-2.

Før femte sæt var Murray tydeligt irriteret over, at han ikke kunne få lov til at gå på toilettet. Briten havde allerede brugt sin pause, men dommeren i tårnet ved siden af banen fik for rullende kameraer at vide, hvor utilfreds Murray var.

De to natteravne byttede point i serverens favør frem til stillingen 5-5 i det afgørende femte sæt.

Ved stillingen 3-3 var kampen ved at tippe til Murrays fordel. Med tre break points kunne briten bryde den australske serv, men Kokkinakis ville det anderledes og vandt det ubarmhjertigt lange parti.

Igen ved stillingen 5-5 havde Murray breakpoints. Denne gang brød Murray serven og bragte sig foran 6-5.

Murray, som har været plaget af skader og spiller med en metalhofte, var også på banen i små fem timer i første runde mod Matteo Berrettini for to dage siden, og runder derfor ti timers tennis på to dage.

For fire år siden var briten tæt på et karrierestop. Nu hedder det i stedet for tredje runde i Australian Open, hvor spanske Roberto Bautista-Agut bliver Murrays modstander.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.