NFL-dansker har klædt sig godt på til uvis jobjagt

Med solide præstationer for Cleveland Browns i bagagen går Hjalte Froholdt ind til jobsøgningen med ro.

Hjalte Froholdt startede seks kampe på den offensive linje for Cleveland Browns i den forgangne sæson. (Arkivfoto). <i>Emilee Chinn/Ritzau Scanpix</i>

Hjalte Froholdt startede seks kampe på den offensive linje for Cleveland Browns i den forgangne sæson. (Arkivfoto). Emilee Chinn/Ritzau Scanpix

Hjalte Froholdt har i flere år levet med en konstant risiko for en fyreseddel i NFL.

Men nu har han fået mere ro på, selv om han ikke ved, hvor han arbejder om få måneder, når hans kontrakt med Cleveland Browns udløber.

Fynboen har givet sig selv betydeligt bedre kort på hånden med sine præstationer på banen i 2022, hvor han endelig fik chancen.

- Jeg tror helt klart, at det giver en større mulighed for at få en plads, hvad enten det er hos Browns eller på et andet hold. Men i sidste ende er jeg bare glad for at spille og føle, at jeg har indflydelse på kampene.

- Det er stort at komme ud og levere nogle gode præstationer mod nogle gode spillere og bevise, at jeg kan spille op med de bedste, producere og ikke falde fuldstændig sammen. Det er meget værdifuldt, siger han.

Froholdt kom ind i ligaen i 2019, da New England Patriots valgte ham i den årlige draft, hvor spillere bliver håndplukket fra de amerikanske universiteter.

Gennembruddet i New England kom aldrig, og han blev fritstillet i november 2020. Herefter gik turen til Houston Texans og siden Cleveland Browns, men det var først i den forgangne sæson, at han fik lov til at starte en kamp på angrebet. Det gjorde han seks gange i sæsonen.

I ligaen, hvor holdene hungrer efter solide alternativer til den vigtige offensive linje, har Froholdt leveret flere gode argumenter for, at et hold bør samle ham op.

- Det giver selvfølgelig lidt mere ro i sindet, men samtidig aner jeg ikke, hvad jeg skal forvente. Jeg har talt med min agent, som siger lidt om, hvad processen er. Men i sidste ende ved man egentlig ikke så meget, før et par uger efter at sæsonen er ovre.

Den anerkendte sportsdatavirksomhed Pro Football Focus rangerede ham over hele sæsonen som nummer 64 ud af 128 NFL-spillere på den offensive linjes inderste positioner.

Særligt i løbespillet gjorde Froholdt sig positivt bemærket, mens han havde det lidt sværere i kastespillet ifølge PFF's bedømmelse.

- Der er ikke noget, der er mere værd end at komme ud og få spilletid på banen og mærke spillet, farten, og hvordan man skal reagere. Det er noget, jeg bliver ved med at fokusere på sammen med min mentale træning, så hovedet forbliver klart gennem offseason, lyder det fra NFL-spilleren.

Froholdt har tjent 3,1 million dollar i sine fire første sæsoner i NFL. Efter den nuværende kurs svarer det til 21,1 million kroner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.