NHL nægter spillere at tage til vinter-OL

Spillerne i den nordamerikanske ishockeyliga NHL kommer ikke til at deltage i vinter-OL i Beijing i februar.

Det bliver uden profiler som Lars Eller og Frederik Andersen, når det danske ishockeylandshold i februar drager til Beijing for at deltage i vinter-OL.

Onsdag har den nordamerikanske liga NHL, hvor Eller og Andersen spiller til daglig, meddelt, at ligaens spillere alligevel ikke får lov til at deltage i vinterlegene.

Det sker, fordi ligaen har måttet rykke rundt på flere kampe på grund af et stigende antal coronasmittede spillere. Derfor dropper NHL den pause i sæsonen, der ellers var blevet lagt ind, så spillerne kunne tage til Beijing.

- NHL respekterer og beundrer spillernes lyst til at repræsentere deres hjemland og deltage i en turnering, hvor de bedste af de bedste er med.

- Derfor har vi også ventet så lang tid som muligt med at tage denne beslutning, mens vi har undersøgt alle muligheder for at vores spillere kunne deltage i vinter-OL 2022, siger NHL's øverste chef, Gary Bettman.

- På grund af den store forstyrrelse af NHL-sæsonen, som de seneste coronarelaterede hændelser har forårsaget - 50 kampe er allerede udsat frem mod 23. december - er det ikke længere muligt at deltage i OL.

Vinter-OL afholdes fra 4. til 20. februar.

De danske ishockeyherrer, som skal til vinter-OL for første gang nogensinde, kvalificerede sig til legene ved en kvalifikationsturnering i Norge i august. Her slog danskerne nordmændene i den afgørende duel.

Foruden herrerne er de danske ishockeykvinder kvalificeret til vinterlegene for første gang.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.