Niclas Kirkeløkke forstærker VM-trup inden Egypten-kamp

Bagspilleren Niclas Kirkeløkke støder til VM-truppen inden mandagens afgørende kamp mod Egypten.

Niclas Kirkeløkke ses her under en testkamp sidste år. Nu er han indkaldt til VM. <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Niclas Kirkeløkke ses her under en testkamp sidste år. Nu er han indkaldt til VM. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen har indkaldt bagspilleren Niclas Kirkeløkke til VM-truppen forud for mandagens sidste mellemrundekamp mod Egypten.

Det meddeler Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

Højrebacken er hentet ind til truppen, og der er indtil videre ikke siet en spiller fra, for Danmark havde en ledig plads i truppen.

Kirkeløkke er ikke ny i landsholdssammenhæng, han har 53 landskampe på cv'et. Den fynske bagspiller har en fortid i GOG, men spiller nu for Rhein-Neckar Löwen i Bundesligaen.

Nikolaj Jacobsen betoner vigtigheden af at få flere kræfter ind i truppen, blandt andet fordi forsvarsspillet ikke har været blændende i de første fem VM-kampe.

- Vi står over for en helt afgørende kamp, og jeg vil gerne have nogle ekstra muligheder defensivt. Her kan Niclas bidrage med sine kvaliteter, siger Nikolaj Jacobsen.

Det er stadig ikke meldt ud, om playmakeren Rasmus Lauge er klar til at spille. Han har endnu ikke været i kamp ved VM på grund af en lægskade.

Mandagens gruppefinale mod Egypten afgør, hvem Danmark skal møde i kvartfinalen.

Hvis Danmark vinder over Egypten og tager førstepladsen, bliver Ungarn kvartfinalemodstanderen, mens uafgjort eller et dansk nederlag giver en på papiret noget sværere nabodyst mod Sverige.

I teorien kan Danmark misse avancement, men det kræver, at Danmark taber til Egypten, og Kroatien vinder over Bahrain og samtidig indhenter en målforskel på 22 mål på Danmark.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.