Nordtysk havneby er blevet et dansk ishockeymekka

Bremerhaven har et godt øje til danske - og specielt esbjergensiske - ishockeyspillere.

VM-centeren Christian Wejse (til højre) har de seneste to år spillet for Fischtown Pinguins i Bremerhaven. <i>Heikki Saukkomaa/Ritzau Scanpix</i>

VM-centeren Christian Wejse (til højre) har de seneste to år spillet for Fischtown Pinguins i Bremerhaven. Heikki Saukkomaa/Ritzau Scanpix

Den tyske ishockeyliga DEL har i en årrække været et yndet tilholdssted for danske spillere, der er vokset ud af den hjemlige liga og har haft brug for en arbejdsgiver på et højere sportsligt niveau.

Det skyldes først og fremmest klubben med det noget specielle navn Fischtown Pinguins - normalt blot kaldt Bremerhaven efter den nordtyske havneby, hvor den holder til.

Her er der skabt tradition for et solidt dansk islæt, og i denne sæson har hele fire spillere med dansk pas været på kontrakt.

- De er glade for den ydmyghed, som danskere tit kommer med. De vil have spillere, der ikke forventer for meget, men er villige til at levere en hård arbejdsindsats. Det sætter de pris på, siger VM-spilleren Christian Wejse, der netop har overstået sin anden sæson i Bremerhaven.

Her har han været holdkammerat med Niklas Andersen, Nicholas B. Jensen og Phillip Bruggisser. Tidligere spillede også Anders Krogsgaard i klubben.

Det springer i øjnene, at alle fem har en fortid i Esbjerg Energy.

- Der er jo ikke så langt til Danmark, og Bremerhaven er tit i Vojens og Esbjerg, som jo er de nærmeste klubber.

- Ledelsen har et godt forhold til begge klubber. I Esbjerg var vi også i Bremerhaven for at spille træningsturneringer, så der er en forbindelse, som vi danskere nyder godt af, forklarer Christian Wejse.

DEL er måske ikke helt på niveau med den svenske eller schweiziske liga. Men den er populær blandt danske spillere, fordi der er stor tilskuerinteresse, og der generelt bliver spillet underholdende ishockey.

- Det er noget andet end den svenske og finske stil, hvor det hele er meget systematisk. I Tyskland er det mere frit. Der er et system, men der er samtidig frihed til at lave noget individuelt, siger Wejse.

Efter et par år i den tyske liga ved den 24-årige centerspiller, hvad der venter i VM-kampen mod Tyskland torsdag aften.

- Det er nogle rigtig gode skøjteløbere, der spiller hårdt og fysisk. De har en lidt yngre trup, end hvad man har set tidligere, og de vil gerne komme med en masse fart og gå direkte mod mål.

- Det bliver rigtig hårdt fysisk. Det er jo også knald eller fald for dem. De har nul point, og de vil selvfølgelig ikke blive slået ud af en lille nation som Danmark, lyder det fra vestjyden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.