Ny FCN-træner varsler få ændringer før guldjagt

FC Nordsjælland føler sig bedre rustet til guldkamp efter weekendens uventede trænerrokade.

Johannes Hoff Thorup ses her under mandagens træning i FC Nordsjælland. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Johannes Hoff Thorup ses her under mandagens træning i FC Nordsjælland. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der sker ingen revolution i FC Nordsjælland, efter at Superligaens tophold i lørdags uventet skiftede cheftræner fra rutinerede Flemming Pedersen til uprøvede Johannes Hoff Thorup, der med sine 33 år er ligaens yngste cheftræner.

I halvandet år har Thorup været i mesterlære hos sin forgænger, der selv har ønsket at give stafetten videre for at indtage en mere analytisk og strategisk rolle som teknisk direktør.

De to trænere deler samme fodboldfilosofi, og det kan blive svært for menigmand at spotte taktiske justeringer, når klubben i forårssæsonen skal forsøge at forsvare førstepladsen.

- Jeg skal ikke ind og gøre noget anderledes end tidligere, for det vil være utroværdigt. Jeg har allerede haft et stort ansvar for vores træninger og kampe, så jeg skal ikke lave ret meget om.

- Den største forskel er min personlighed kontra Flemmings. Jeg er lidt mere højtråbende, siger Johannes Hoff Thorup.

Allerede i sommer fik han præsenteret FC Nordsjællands plan om en forfremmelse. På det tidspunkt følte Thorup sig ikke helt klar, men det blev han i løbet af efteråret. Her overtog han gradvist flere og flere af Flemming Pedersens arbejdsopgaver.

Med sin nye titel følger også et større fokus og pres fra omverdenen, men det er nu en gang bare et vilkår, man må acceptere og omfavne, siger Thorup.

- Selvfølgelig er der pres på en cheftræner i en superligaklub, især når man ligger nummer et, og det har jeg det fint med. Det er et vilkår.

- Ingen kan sige, at vi bliver dansk mester, hvis Flemming fortsætter som cheftræner, og der er heller ingen garanti for, at vi bliver det med mig som cheftræner, men vi mener, at vi er i en endnu bedre forfatning nu, siger Johannes Hoff Thorup.

Den udlægning er både forgænger Flemming Pedersen og sportschef Jan Laursen enig i.

- Jeg mener, at trænerskiftet kan give holdet fem-ti procent ekstra i jagten på danmarksmesterskabet, siger Flemming Pedersen.

Sportschefen supplerer:

- Vi ser ingen fare ved det her skifte, for vi har ansat en træner, som vi har en enorm stor tro på. Den tro overtrumfer alt. Folk kan tale om, at det her er en handling, som kan koste os mesterskabet, men vi ser jo på det, som en handling der kan give os noget ekstra, siger Jan Laursen.

Før forårets 15 spillerunder har FC Nordsjælland tre point ned til Viborg på andenpladsen og otte point ned til FC København på tredjepladsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden