Ny landstræner gør Østrig til en vanskeligere modstander

Ralf Rangnick står for aggressivt presspil, og Kasper Hjulmand forventer mere østrigsk modstand end sidste år.

Ralf Rangnick (i midten) gestikulerede vildt på sidelinjen under Østrigs landskamp mod Kroatien i fredags. Da opgøret blev fløjtet af, viste Rangnick mere glæde og overskud, end han gjorde i sin korte og knap så succesfulde tid som Manchester Uniteds manager. <i>Robert Jaeger/Ritzau Scanpix</i>

Ralf Rangnick (i midten) gestikulerede vildt på sidelinjen under Østrigs landskamp mod Kroatien i fredags. Da opgøret blev fløjtet af, viste Rangnick mere glæde og overskud, end han gjorde i sin korte og knap så succesfulde tid som Manchester Uniteds manager. Robert Jaeger/Ritzau Scanpix

Lidt uventet er der dømt topkamp i Nations League, når Østrig og Danmark mødes mandag aften i Wien.

I fredags lagde begge hold ud med overraskende udesejre. Østrigerne vandt 3-0 i Kroatien, mens Danmark vandt 1-0 over de franske verdensmestre i Paris.

På baggrund af østrigernes præstation og resultat venter der derfor landsholdet en noget vanskeligere opgave, end da de to hold mødtes to gange i VM-kvalifikationen i 2021.

Danmark vandt begge opgør med en samlet målscore på 5-0, men nu ser alpelandet ud til at have vendt en nedadgående kurve.

Østrigerne har nemlig slået op med ekslandstræner Franco Foda og i stedet indgået ægteskab med Ralf Rangnick.

Selv om den tyske fodboldtræner ikke havde succes i sit korte ophold i Manchester United, der sluttede i maj, har han tidligere i karrieren høstet anerkendelse som træner og som fodboldleder.

Det var med Rangnick ved roret, at Hoffenheim i slutningen af 00'erne tordnede ind på den tyske fodboldscene med seværdigt, aggressivt og svært nedbrydeligt presspil.

De tanker dannede også grunden for Red Bull-koncernens fodboldsucces i både Leipzig og Salzburg. Her trak Rangnick i trådene som overordnet strateg, sportslig ansvarlig og i perioder også cheftræner.

Med landstrænerskiftet og de første tegn på en mere ekstrem spillestil kan landstræner Kasper Hjulmand kun i begrænset omfang bruge sidste års møder med Østrig, når han lægger planen for, hvordan Danmark mandag aften får et godt resultat i Wien.

- De seneste år har været lidt op og ned for Østrig, men efter at de har fået Rangnick, ser det allerede bedre ud. Det er tidligt at sige alt for meget, men vi ved, at han vil bringe en masse intensitet ind i presspillet.

- Han vil altid have mange spillere centralt i banen for at presse så højt som muligt hele tiden. De ting har man tydeligt kunnet se allerede.

- Hans aftryk vil blive tydeligere og tydeligere i løbet af de næste år, hvor de vil blive mere ekstreme i deres presspil, siger Hjulmand.

Den 63-årige tysker er en af Kasper Hjulmands inspirationskilder.

- Rangnick er en af hovedtænkerne bag hele den meget aggressive måde at spille sit pres- og fodboldspil på.

- Jeg fik også syn for sagen, da jeg var træner i Tyskland (for Mainz, red.), hvor stort set alle hold var fantastisk trænet i overgangsspil og vidste, hvordan de skulle reagere, når de tabte bolden. Omstillingsspillet har inspireret mange, inklusive mig selv, siger Hjulmand.

Opgøret mellem Østrig og Danmark begynder mandag aften klokken 20.45.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.