EH Aalborg

Ny sejr: EH Aalborg buldrer mod redning

EH Aalborg vandt i Skanderborg og er tæt på at have sikret liga-livet

Line Berggren Larsen spillede forrygende i EH Aalborgs bagkæde. Foto: Hans Ravn

Line Berggren Larsen spillede forrygende i EH Aalborgs bagkæde. Foto: Hans Ravn

HÅNDBOLD:EH Aalborg har fundet storformen på det tidspunkt af sæsonen, hvor det er allervigtigst.

Onsdag aften fulgte nordjyderne op på sejren senest over Ajax København med en sejr på 29-24 i Skanderborg. Dermed er EH Aalborg nu blot ét enkelt point for at forny ligabilletten, og holdet kan måske endda tillade sig at tabe kvalspillets sidste to kampe og alligevel klare frisag.

EH Aalborg skulle lige have rystet busturen ud af kroppen i onsdagens kamp. Men bagud 0-2 kom der gang i nordjyderne, der i første halvleg fik spillet til at flyde fint. Line Berggren Larsen viste fine takter i bagkæden, og på højre fløj boltrede Anne Brinch-Nielsen sig med fire scoringer i det første 30 minutter.

Fra 5-5 tog EH Aalborg kontrollen med kampen, og det lignede for alvor noget, da holdet i halvlegens allersidste sekund udbyggede til pausestillingen 14-12.

EH Aalborg kom blæsende ud efter pausen og førte pludselig med hele 18-12. Hjemmeholdets spillere var tydeligvis stressede og begik masser af tekniske fejl, der blev straffet af et særdeles velspillende nordjysk hold.

Skanderborg forsøgte sig med en mandsopdækning af Laura Damgaard, men det havde ikke de store effekt på en dag, hvor det nordjyske kollektiv fungerede godt. Men foran med hele 22-14 gik det tilsyneladende op for Aalborg-pigerne, at den var ved at være hjemme, og så faldt tempoet.

Skanderborg nettede tre gange i træk, og man anede en spirende tro på et stort comeback hos hjemmeholdet. Samtidig indfandt nerverne sig hos gæsterne. Med ni minutter tilbage var den nordjyske føring blot på fire mål, men et par fine redninger af Emma Friberg i målet betød, at EH Aalborg alligevel kunne rejse hjem med en ultravigtig sejr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst