Odense-bosser vil sende signal om en klub på vej fremad

Ansættelsen af Ole Gustav Gjekstad som Odense-træner er et valg, som skal løfte klubben internationalt.

Sportsdirektør Trine Nielsen satser på, at Odense kan blive en etableret klub i Europas elite. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Sportsdirektør Trine Nielsen satser på, at Odense kan blive en etableret klub i Europas elite. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Strategien er lagt for Odenses håndboldkvinder, og den skal føre klubben op i førerfeltet i Champions League.

Det fastslår Odense-sportsdirektør Trine Nielsen, der mandag præsenterede Ole Gustav Gjekstad som kommende træner efter denne sæson og tre år frem.

- Vi sender et signal om, at vi gerne vil være med helt i toppen. Vi gør os umage for at fortælle, at vi er en klub, der er på vej fremad. Vi vil mere.

- Vi har vundet DM-guld to gange i træk og vil vinde for tredje gang. Men vi vil også gerne flytte os internationalt, siger Trine Nielsen.

Team Esbjerg nåede som dansk klub Final 4 i Champions League i sidste sæson. Odenses bedste resultat er en kvartfinale i den fineste klubturnering.

- Jeg har siddet og set Final 4, og det er bare en fed oplevelse. Jeg så Team Esbjerg gøre det i sidste sæson, og det vil vi også.

- Vi vil gerne blive en fast del af den liste, som alle de kloge putter på kandidatlisten til Final 4. Og vi har en drøm om at vinde turneringen på et tidspunkt, siger hun.

Trine Nielsen kalder ansættelsen af Ole Gustav Gjekstad for "kærlighed ved første blik".

- Det kan godt være, at mit blik faldt på ham, lidt før at hans faldt på os som klub. Jeg kan huske Ole helt tilbage fra hans tid i Larvik, dengang jeg selv løb og spillede håndbold.

- Jeg har kun hørt godt omkring ham. Da jeg pludselig stod i en situation, hvor jeg skulle lede efter ny træner, var Oles navn det første på listen. Vi reagerede hurtigt og tog kontakt til Ole, forklarer Trine Nielsen.

Odense-direktør Lasse Honoré, som også var til stede ved mandagens præsentation, mener, at det var den bedst mulige træner, der kunne hentes.

- Vi sender et stærkt signal med en træner fra øverste hylde. Vi er stolte over, at vi kunne overbevise Ole om, at vores projekt er så spændende, at det er noget, han kunne se sig selv i.

- Det var god timing, fordi han stod i en situation, hvor han følte, at han skulle prøve noget andet end Vipers, hvor han har oplevet stort set alt i forhold til norske mesterskaber og Champions League-titler, siger han.

Fløjen Andrea Hansen og stregspilleren Nikita van der Vliet blev mandag også præsenteret som nye Odense-spillere fra næste sæson.

- Vi har ambitioner om at rykke os - ikke kun nationalt, men også internationalt.

- Vi tror på, at vi i løbet af de kommende tre-fire år kan blive deltager i Final 4 i Champions League. Det kræver, at vi enten vinder grundspillet eller ligaen og kommer med.

- Og så håber vi på, at vi kan blive blandt de fire bedste i Europa, siger Lasse Honoré.

Økonomisk står Odense solidt, påpeger direktøren og oplyser, at flere nye spillere kan komme til.

- Vi har en god aktionær- og sponsorkreds, som også har ambitioner ligesom vi har i direktionen og administrationen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at hvis vi skal rykke os internationalt, vil det kræve endnu mere kapital. Det er der heldigvis opbakning til, siger direktøren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.