Officielt: Cavendish fortsætter karrieren hos Astana

Mark Cavendish forlænger cykelkarrieren. Han har skrevet en etårig kontrakt med Astana.

Mark Cavendish vandt en etape i sidste års Giro d'Italia, men blev ikke udtaget til Tour de France. Året forinden havde han ellers vundet fire etaper i det franske løb. (Arkivfoto). <i>Massimo Paolone/Ritzau Scanpix</i>

Mark Cavendish vandt en etape i sidste års Giro d'Italia, men blev ikke udtaget til Tour de France. Året forinden havde han ellers vundet fire etaper i det franske løb. (Arkivfoto). Massimo Paolone/Ritzau Scanpix

37-årige Mark Cavendish er ikke færdig med at cykle om kap.

Efter en lang periode med rygter om et samarbejde har han officielt skrevet en etårig kontrakt med Astana, oplyser holdet fra Kasakhstan på sin hjemmeside.

Cavendish fik ikke forlænget opholdet på Quick-Step, hvor han har tilbragt de to seneste sæsoner.

På det belgiske hold gjorde han comeback på sejrsskamlernes øverste trin, efter at han i årene forinden havde været langt fra fordums styrke.

Det lykkedes ham blandt andet at få plads på Quick-Steps Tour de France-hold i 2021, og han kvitterede for tilliden ved at vinde fire etaper.

Med præstationen tangerede han Eddy Merckx' rekord for flest etapesejre i løbet. Begge har vundet 34 etaper.

Trods succesen var han ikke klar til at stille cyklen i garagen, fortæller han til Astanas hjemmeside.

- Astana er et godt sted, hvis man vil have succes. Det er et stærkt hold, der er ledet af Alexandre (Vinokourov, red.), som var en mester på cyklen og en gentleman i virkeligheden.

- Jeg har haft en lang karriere, men glæden ved at cykle og sulten efter at vinde er lige så stor, som den nogensinde har været. Så jeg ser frem til at blive en del af et succesfuldt hold, uanset om det handler om at arbejde for sejre til holdet, køre først over stregen selv eller heppe på holdkammerater, siger han.

Cavendish behøver ingen nærmere præsentation, konstaterer holdchef Alexandre Vinokourov. Men han sætter alligevel lidt ord på det velkendte navn.

- Han er en af de bedste sprintere nogensinde, og jeg er glad for at byde Mark velkommen på Astana. At få en topsprinter på holdet er en udfordring for os, men vi er klar til det. Vi ser nye veje og muligheder, siger Vinokourov.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.