Overlegen Rune udspiller garvet serber i australsk hede

Usikkerhed har præget Runes sæsonoptakt, men i årets første grand slam-turnering lagde han stensikkert ud.

Holger Rune var i total kontrol gennem hele kampen mod serberen Filip Krajinovic på Kia Arena i Melbourne. <i>Martin Keep/Ritzau Scanpix</i>

Holger Rune var i total kontrol gennem hele kampen mod serberen Filip Krajinovic på Kia Arena i Melbourne. Martin Keep/Ritzau Scanpix

Trods ventetid og australsk sommerhede fik danske Holger Rune en overlegen start på årets første grand slam-turnering, Australian Open.

Med eksplosivt og ofte risikofyldt spil satte den danske verdenstier tirsdag morgen dansk tid serbiske Filip Krajinovic på plads i en magtdemonstration, der sluttede med cifrene 6-2, 6-3, 6-4 til Rune.

Danskeren var da også favorit i opgøret mod verdens nummer 54, og hele tiden lod udfaldet af kampen til at være i Runes hænder.

Når Rune lykkedes med at presse og sætte sine hårde slag, var der dansk point - kun sjældent dikterede Krajinovic spillet. Og i perioder var Rune også i stand til at sætte tempoet lidt ned og spille nogle løse bolde uden for alvor at lukke Krajinovic ind. Her var de solide server et sikkerhedsnet for den 19-årige.

Optakten til turneringen var ellers præget af noget usikkerhed om Runes form efter et turneringsafbud og et nederlag i den eneste kamp i 2023.

Og da opgøret blev udsat i flere timer på grund af de langt over 30 grader i Melbourne, kunne man godt begynde at frygte for, om unge Rune kunne holde til presset.

Danskeren gik imidlertid med bagudvendt kasket selvtillidsfyldt på banen til et pænt bifald fra publikum, hvor både Dannebrog og landsholdstrøjer kunne ses rundt omkring.

Rune lignede kort og godt en mand, der skulle sætte et par ting på plads på den pænt fyldte Kia Arena med plads til 5000 tilskuere.

Med flere stærke baghåndsreturneringer kom Rune flyvende fra start ved at bryde serberen, og i næste parti holdt han sikkert serv efter rene vinderslag fra både forhånds- og baghåndssiden og satte dermed tonen for resten af sættet.

Når Rune med succes trykkede på aftrækkeren, gik der et sus gennem publikum på grund af det eksplosive spil. Sætsejren på 6-2 var aldrig i fare.

Fra andet sæts start var der igen problemer for Krajinovic i serven. Første parti udviklede sig til en kamp for serberen om ikke at blive brudt – og den blev tabt.

Det skete, da Rune på fræk vis spillede en kontrastopbold på Krajinovic og dermed fra starten lagde sig i spidsen.

Herefter fulgte et sæt, hvor danskeren så ud til at gå en smule ned i kadence. Men der var ikke på noget tidspunkt tvivl om udfaldet. Rune sluttede sættet af med at bryde Krajinovic og skaffe en sætsejr på 6-3.

I tredje sæt lagde Rune sikkert fra land med at holde serv, og da det var serberens tur til at serve, blev bissen skruet på.

I et tæt parti lykkedes det igen Rune – efter blandt andet et vinderslag og en stopbold – at bryde Krajinovic fra starten af sættet og bringe sig på 2-0. Herfra så det mere end almindeligt svært ud for Runes modstander.

Men Rune lod til at slappe en smule af efterfølgende, og en kæmpende serber lykkedes herefter med at bryde tilbage og bringe sig på 3-4 for herefter at bringe helt balance i sættet ved at serve sig på 4-4.

Ikke desto mindre fik Rune efter et vundet serveparti muligheden for at skaffe sig sejren, da Krajinovic kom i problemer i sit serveparti.

Holger Rune vandt på den anden matchbold med en forhåndsvinder og kunne række armene i vejret som vinder.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.