AaB

Pallesen sikrede AaB uafgjort i vindblæst testkamp

Højrebacken dundrede bolden i nettet kort før tid

Lucas Andersen brændte en god mulighed i løbet af kampens første halve time. Foto: Martin Damgård

Lucas Andersen brændte en god mulighed i løbet af kampens første halve time. Foto: Martin Damgård

FODBOLD:AaB havde masser af chancer, men for første gang i denne opstart blev det ikke en sejr for AaB, da holdet måtte nøjes med 1-1 mod tyske Freibrugs U23-mandskab.

Kristoffer Pallesen scorede AaB's eneste mål, da han flugtede bolden i nettet fra kanten af feltet på en returbold fra en dødbold.

Der var særdeles smukt omkring Estadio Municipal Linea, der vel ret beset bare ligger et langt stenkast fra Gibraltar og med Rock of Gibraltar synlig lige bag det mål, som AaB'erne angreb imod i første halvleg.

Om det var den smukke udsigt, der forstyrrede offensivspillerne er svært at spå om, men i hvert fald lod afslutningsniveauet meget tilbage at ønske i de første 30 minutter.

AaB fik flere gange udbytte af det højre pres, som holdet har fået implementeret som en del af spillestilen frem mod foråret. Første gang, da Kasper Kusk erobrede en tilbagelægning efter godt pres fra ham, Lucas Andersen og Frederik Børsting, men Kusk, der får en rolle som angriber i det nye system, afsluttede lettere sløset lige på keeperen.

Kort efter var Kasper Kusk igennem igen, da han fik en sublim dyb pasning fra Kristoffer Pallesen, han kunne trække ind mod mål og afslutte med det normalt sikre venstreben - eller lægge bolden fladt ind foran mål - men denne gang sendte han bolden i kredsløb forbi den fjerne opstander.

AaB fortsatte presset, og norske Iver Fossum fik den næste chance, da han selv erobrede bolden højt i banen. Patrick Olsen sendte den højt ind til Lucas Andersen, der flikkede den videre til Fossum igen, men han fik slet ikke ordentligt træf på bolden.

Dernæst fik Lucas Andersen en god mulighed. Sammen med Jakob Ahlmann fik han kombineret sig igennem i venstresiden.

Han trak godt ind i feltet for at afslutte med højre, men igen fik AaB'eren ikke særligt godt træf på bolden.

Kampen var præget af en stærk vind, da stadion ligger lige ud til havet, og det gjorde til en kold fornøjelse for begge hold, der ellers har kunnet nyde en særdeles solrig periode i Spanien.

I stedet var det tyskerne, der tog føringen, da de to hold var kommet i gang med anden af de fire halvlege af 30 minutters varighed. Tyskerne fastholdt bolden efter et hjørnespark og kom til baglinjen, og her kunne Pieringer heade den ind uden chance for Jacob Rinne.

AaB havde herfra ikke så mange chancer i kampen - og tyskerne egentlig heller ikke, efter begge hold skiftede massivt ud efter den første times spil.

Søren Tengstedt havde et skud lige på målmanden efter godt samarbejde med Oliver Klitten og Tom van Weert, men keeperen havde ingen problemer. I slutningen af kampen prøvede Tom van Weert sig fra højresiden af feltet efter gode kombinationer med Patrick Kristensen, men igen sad skuddet lige på keeperen.

Og tyskerne var tæt på et selvmål efter et indlæg fra selvsamme hollandske angriber.

Og så fik AaB endelig resultat af de mange afslutninger. En returbold fra et hjørnespark endte hos Kristoffer Pallesen, der scorede sit første mål i karrieren i efterårets sidste superligakamp, og han dundrede bolden i nettet med en helflugter.

Dermed slutter AaB's eneste testkamp i Spanien med et uafgjort resultat - holdet tager tidligt torsdag morgen hjem fra træningslejren, og søndag venter en testkamp mod Vendsyssel FF i Vrå.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.