Aalborg Pirates

Piraternes skarphed kom til kort mod Rungsted

Sjællænderne skal møde Frederikshavn White Hawks i pokalfinalen efter en målrig semifinale

Foto: Lars Pauli

Foto: Lars Pauli

ISHOCKEY:Fredag var der muighed for en nordjysk pokalfinale i dansk ishockey - på nordjysk jord. Men Rungsted Seier Capital vandt 5-2 over værterne fra Aalborg Pirates efter en kamp, hvor aalborgenserne havde alle muligheder for at tage finalepladsen.

Metal Ligaens førerhold indtog hurtigt kampen og havde et stort overtag i starten af første periode. Det var dog Aalborg Pirates, der kom til den største chance, da en puck blev sendt ned mod Rungsteds Thomas Lillie i mål - og den havde Jeppe Jul Korsgaard styr på.

Men da Pirates-spilleren kom alene med Lillie, blev det med målmanden som vinder af duellen.

De store chancer kom der flere af, da Mikkel Højbjerg efter 10 minutter kom alene igennem Rungsted-forsvaret. Men han missede også sin chance alene med Thomas Lillie. Kort efter fik han endnu en chance, men Højbjerg kom ikke til skud på en god aflevering lige foran mål.

I anden periode kom Rungsted også stærkt ud, og der gik ikke lang tid, før aalborgenserne blev straffet på den konto.

Fire minutter inde i anden periode kom Rungsteds Charlie Sarault til en stor chance, hvor Ronan Quemener igen var hurtig i buret. Men kort efter kom Tim Daly til skud og gjorde det til 1-0 til gæsterne fra Sjælland.

Kort efter slog Rungsted igen til, da Joachim Holten-Møller blev spillet igennem Pirates-forsvaret og snød Quemener i mål. Dermed stod der 2-0 til det tekniske hjemmehold fra Rungsted omkring halvvejs inde i opgøret.

Med otte minutter tilbage af anden periode fik Mikkel Højbjerg dog gjort op for de missede chancer. Her placerede han sig godt foran Rungsted-målet til at dirigere Thomas Spellings lange aflevering ind bag Thomas Lillie.

Herefter begyndte et hårdt pres fra piraternes side. Gang på gang brændte hjemmeholdet større chancer, mens uret kom tættere og tættere på anden periodes afslutning. Det blev dog ved 2-1 til Rungsted efter anden periode.

Trods at være i undertal formåede Rungsted også at udbygge føringen efter lidt mere end et minut af tredje periode. Nikolaj Krag Christensen spillede Tyler Fiddler fri foran Ronan Quemener, der ikke formåede at holde håbet i livet.

Med 10 minutter tilbage af kampen fik Tim Daly to minutters udvisning efterfulgt af to minutter for dårlig opførsel. Dermed blev der åbnet op for muligheden for det nordjyske hjemmehold.

Den mulighed tog Kelin Ainsworth med et slagskud fra distancen med knap otte minutter igen. Der blev det 3-2.

Håbet om finalen fik dog endnu et hug, da Nicolaj Krag Christensen gjorde det til 4-2 i Gigantium. Med to minutter igen scorede Mattias Person så til 5-2 på et åbent mål. Det blev resultatet i den sene semifinale.

Dermed møder Rungsted vendelboerne fra Frederikshavn White Hawks i lørdagens pokalfinale.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.