Pirates-keeper blev dagens mand i skysovs: - Jeg kyssede stolpen bagefter

Selvom det undervejs lignede en kamp, som Frederik Søgaard ikke ville vinde, endte han som den store helt

Frederik Søgaard blev den helt store helt, efter han nappede alle tre straffeslag fra Frederikshavn White Hawks. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Frederik Søgaard blev den helt store helt, efter han nappede alle tre straffeslag fra Frederikshavn White Hawks. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

ISHOCKEY:Da Aalborg Pirates indledte det første af de to lokale nytårsbrag med at vinde 5-4 efter straffeslag i Frederikshavn, så var det aalborgensernes unge målmand Frederik Søgaard, der endte med at komme i fokus.

- Det er selvfølgelig fedt at være med til at afgøre kampen, men det er ikke kun min fortjeneste. Jeg laver selv en fejl, da jeg lukker målet ind til 4-2, så selvom det er dejligt at blive "helten", så var det langt fra min bedste kamp i dag, konstaterer Aalborg-målmanden, der dog også giver en del kredit til en tredje part i kampen.

- Da jeg hørte pucken kyssede stolpen på deres andet straffeslag, der kyssede jeg også stolpen, den var min bedste ven i dag, griner han.

I George Sørensens fravær fik Frederik Søgaard endnu en gang ansvaret for Aalborg-målet. Et ansvar han har haft en del på det seneste.

- Jeg føler, at jeg lærer en masse af at spille. Jeg er en ung målmand, så jeg skal suge alt den erfaring, jeg kan, til mig. Samtidig skal jeg også gå ind med selvtillid og gøre alt, hvad jeg kan, så jeg kan vise mig frem og vise, at det er hockeyen, jeg vil leve af, fortæller den unge keeper.

Indtil videre er det blevet til fem kampe i Pirates-trøjen for Frederik Søgaard, som med stor sandsynlighed også skal mellem stængerne i torsdagens returkamp, når det er piraternes tur til at tage imod Frederikshavn hjemme.

- Vi skal tage farten med fra Frederikshavn, og så skal vi holde fast i det gode spil, som vi har heroppe, samtidig skal jeg også stå en bedre kamp, anerkender Frederik Søgaard.

Det er heller ikke kun Aalborg-målmanden selv, der kan glæde sig over sin præstation i Frederikshavn. Pirates-kaptajnen Julian Jakobsen er også imponeret over Frederik Søgaards indsats.

- Det er dejligt, at se ham præstere. Han har gjort det rigtig godt, og han har haft den rigtige attitude til træningerne, hvilket er, hvor det starter, og det er sådan, man ender med at få chancen, understreger Julian Jakobsen, der ikke tænker særligt over George Sørensens fravær, når han træder ind på isen.

- Spillet kører bare, så man tænker ikke over, at det er en ung målmand, som står. Frederik skaber en god ro og er rigtig seriøs. Han er jo ikke kommet til Aalborg for stå og åbne en dør, og det synes jeg, at han tager godt hånd om, anerkender kaptajnen.

Om selve kampen var Aalborg Pirates-spilleren ikke yderligere imponeret.

- Først og fremmest er vi mange gange for dårlige til at komme hjem sammen og åbne munden og hjælpe hinanden. Vi smider rigtig mange pucker væk, og det er ikke godt nok. Vi er snart 30 kampe inde i sæsonen, og det holder ikke i længden, og det vil koste os nogle point. Det er for dårligt, og det er vi for gode til, fastslår Julian Jakobsen.

Skuffelse i Frederikshavn

Mens glæden var stor hos Pirates, var der noget mere dystre miner hos White Hawks-spillerne.

- Jeg tror egentlig ikke, der er nogen større forklaring på, hvad der går galt for os i de sidste 10 minutter. De laver selvfølgelig to mål, men vi havde ikke nogen fornemmelse af, at den var hjemme. Vi ved, at Aalborg altid vil køre på.

- Det er mest af alt en ærgerlig fornemmelse, jeg står tilbage med på baggrund af de sidste 10 minutter. Vi scorede fire mål i dag. Det plejer vi ikke altid at gøre, så det er fint nok, men det er en irriterende fornemmelse at stå med, at vi lukker fire mål ind, for det plejer vi heller ikke at gøre, siger Jeppe Vinther.

Han stod midt i kampens hede, da Julian Jakobsen fik udlignet til 4-4 kort før tid. Det mål blev set igennem for høj stav, men det endte med at blive godkendt.

- Jeg stod jo og appellerede for, at der var høj stav, men dommerne godkendte målet, og sådan er det jo bare, siger Jeppe Vinther, der glæder sig over, at der trods alt er mulighed for en hurtig revanche.

De to klubber mødes allerede torsdag 30. december i returopgøret, der bliver spillet i Aalborg. Kampen fløjtes i gang 20.15.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.