Rødt kort blev dyrt for Thisted-kvinder mod topholdet: - Vi havde dem, hvor vi ville have dem

Dommeren kom unødigt meget i fokus, mener FC Thy-træner Torben Overgaard

FC Thy-Thisted Q-spillerne trak det korteste strå i duellen med Brøndby. Arkivfoto: Claus Søndberg

FC Thy-Thisted Q-spillerne trak det korteste strå i duellen med Brøndby. Arkivfoto: Claus Søndberg

FODBOLD:FC Thy-Thisted Q var søndag på vej til at blive det første hold til at besejre Brøndby i denne sæsons Gjensidige Kvindeliga, men det ændrede et med Thisted-øjne tvivlsomt rødt kort på.

Matilde Kjeldgaard bragte FC Thy-Thisted Q foran kort før pausen, men efter at Nadia Søderberg kort inde i anden halvleg fik sit andet gule kort, udnyttede Brøndby overtallet til at score to gange og tage de tre point med hjem.

FC Thy-Thisted Q - Brøndby IF 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Matilde Kjeldgaard (43. minut), 1-1 Mille Gejl Jensen (67. minut), 1-2 Freja Sørensen Abildå (78. minut)

Rødt kort: Nadia Søderberg, FC Thy-Thisted Q (49. minut)

Tilskuere: 396

- Brøndby var mest på bolden i første halvleg, og de kom da også frem til chancer, men det var en del af vores plan, at de godt måtte have bolden meget. Vi stod lavt og var klar på omstillingerne, og det lykkedes også to-tre gange ud over målet.

- Vi kom også fint ud til anden halvleg, og Brøndby-spillerne begyndte at blive frustrerede og mundhugges indbyrdes, men så valgte dommeren desværre, at hun skulle i fokus. Derfra var det ren overlevelse, og vi kunne også have tabt større, havde det ikke været for en storspillende Maja Østergaard i målet, lyder det fra FC Thy-Thisted Q-træner Torben Overgaard.

Han var dybt uenig i den kendelse, der førte til, at dommer Frida Mia Klarlund sendte Nadia Søderberg tidligt i bad.

- Det er en nærkamp midt på banen, hvor Nadia rammer både bold og modspiller, men en dygtig dommer havde ladet den passere. Som regel skal der mere til for at få den anden advarsel, og dommeren lignede også en, der fortrød det, da det gik op for hende, at det var Nadias anden advarsel. Det var hun ikke klar over inden, og det var ligesom kulminationen på en dommerlinje, der var svær at agere i for begge hold, siger Torben Overgaard.

Brøndbys sejr i Thisted betyder, at sjællænderne nu er i udbrud i Gjensidige Kvindeligaen. Der er nu seks point ned til HB Køge på andenpladsen, mens Fortuna Hjørring og FC Thy-Thisted Q følger efter yderligere et point bagud.

- Nu er vi halvvejs i grundspillet, og selv om vi selvfølgelig havde håbet, at vi kunne holde fast i den absolutte top, er vi alligevel ovenud tilfredse. Før sæsonen havde jeg ikke turdet håbe på, at vi ville have 12 point halvvejs, konstaterer Torben Overgaard.

Endnu vigtigere er det dog, at der er hele ni point ned til AGF på den syvendeplads, der ikke giver adgang til slutspillet.

- Det er vores helt store mål først og fremmest at komme med i slutspillet, men vi har de seneste år jo bare lagt lag på lag, og pigerne bliver ved med at udvikle sig, så jeg håber selvfølgelig også, at vi som minimum kan blive nummer fire ligesom sidste år, siger Torben Overgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.