Rudi Völler tager over som direktør for Tysklands landshold

Fra 1. februar skal den tidligere landsholdsangriber Rudi Völler være direktør for herrelandsholdet.

Rudi Völler scorede 47 mål i 90 landskampe for Tyskland. Han har også været træner for sit hjemland. (Arkivfoto). <i>Jürgen Fromme/Ritzau Scanpix</i>

Rudi Völler scorede 47 mål i 90 landskampe for Tyskland. Han har også været træner for sit hjemland. (Arkivfoto). Jürgen Fromme/Ritzau Scanpix

Tysklands Fodboldforbund (DFB) har peget på et velkendt ansigt som ny direktør for herrelandsholdet.

Den tidligere landsholdsspiller Rudi Völler er blevet udpeget som manden, der skal forsøge at få landsholdet tilbage på rette spor.

Det oplyser forbundet på sin hjemmeside.

Oliver Bierhoff forlod et job som landsholdsdirektør efter den tyske VM-fiasko i december.

Bierhoff tog konsekvensen af, at Tyskland for andet verdensmesterskab i træk måtte sige farvel til slutrunden efter indledende gruppespil.

Han havde modsat Völler det øverste ansvar for samtlige landshold.

62-årige Völler spillede 90 kampe og scorede 47 mål for Tyskland fra 1982 til 1994. Han var med til at vinde VM i 1990 og blev siden landstræner fra 2000 til 2004.

De senere år har han haft forskellige roller i Bayer Leverkusen, men nu skal han igen være med til at præge toppen af tysk fodbold.

- Efter mange gode år i Bayer Leverkusen vender jeg tilbage til det sted, hvor jeg var med til at opleve nogle fantastiske stunder som landstræner. Derfor går jeg ind til min nye opgave med taknemmelighed, passion og stor motivation.

- Først og fremmest skal vi lægge fundamentet til et succesfuldt EM på hjemmebane i 2024 med støtte fra hele Tyskland. Det har vi spillerne til, siger han til forbundets hjemmeside.

DFB-præsident Bernd Neuendorf siger, at Völler er den perfekte mand til jobbet de næste 20 måneder.

Også landstræner Hansi Flick bakker op om beslutningen.

- Med sin stil og sin succes har han inspireret fansene som spiller, træner og chef. Hans erfaring med landsholdet og mangeårige arbejde i Bayer Leverkusen gør ham til det rigtige valg til de kommende opgaver, siger Flick.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden