Rune er stolt af letgenkendeligt tilråb: De råber mit efternavn

Danmarks bedste tennisspiller Holger Rune nyder "Ruuuune"-tilråb og mærker stor støtte i Australien.

Rune leverede en flot præstation tirsdag i Australian Open og blev mødt af letgenkendeligt tilråb. <i>Martin Keep/Ritzau Scanpix</i>

Rune leverede en flot præstation tirsdag i Australian Open og blev mødt af letgenkendeligt tilråb. Martin Keep/Ritzau Scanpix

Det kunne lyde som "buuuh", men publikum råbte "Ruuuune", da danske Holger Rune udspillede serbiske Filip Krajinovic i første runde af Australian Open.

Det forklarer den 19-årige danske tennisspiller efter kampen på et pressemøde tirsdag formiddag dansk tid.

Lyden skabte forvirring blandt nogle, men danskeren forklarer, at det er et råb, der stammer fra US Open i 2021, hvor han tabte i fire sæt mod superstjernen Novak Djokovic i første runde.

- Det er mit efternavn. Det lyder selvfølgelig, som om de råber "buh", og første gang de råbte det, det var til US Open, da jeg mødte Djokovic. Så der tænkte jeg lidt: "Hvad sker der?", siger Rune.

- Men det er fedt. Det er fedt at kunne mærke supporten, da jeg kom ind på banen. Der var gigantisk support til mig.

Danskeren var ganske overlegen i sejren, der endte med at blive på 6-2, 6-3, 6-4, og han glæder sig over at have et letgenkendeligt tilråb.

- Jeg er glad for mit efternavn, og jeg synes, at det er fedt at kunne mærke support fra folket, siger han.

- Jeg vidste faktisk ikke, at jeg havde så meget support i Australien, så det er vanvittigt fedt at kunne mærke, når jeg kommer ind på banen.

- Jeg prøver at give publikum så meget af mig selv, som jeg kan. Jeg er jo pumped, når jeg spiller, og prøver at spille aggressivt, og de kan godt lide det.

Runes mor og manager, Aneke Rune, kommer med samme forklaring og kalder i et svar på sms til Ritzau tilråbet for "kult".

Særligt i første sæt var danskeren ovenpå i duellerne med den 30-årige serber, og både stopbolde og stenhårde vinderslag fik det flere gange til at give et sus i publikum, som ofte kom med det særlige tilråb.

Det kan dog ikke afvises, at en serber eller to på tilskuerrækkerne rent faktisk stemte i med et "buh".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden