Rune misser to matchbolde og taber på netruller i Australien

Holger Rune kæmpede flot mod Andrey Rublev, men er ude af Australian Open efter vanvittigt femsætsdrama.

Holger Rune tabte til verdensranglistens nummer seks, Andrey Rublev, i fjerde runde af Australian Open. <i>Martin Keep/Ritzau Scanpix</i>

Holger Rune tabte til verdensranglistens nummer seks, Andrey Rublev, i fjerde runde af Australian Open. Martin Keep/Ritzau Scanpix

Fjerde runde blev endestationen for Holger Rune ved Australian Open, og det kunne ikke være sket på mere smertefuld vis.

På sidste bold i matchtiebreaken tabte niendeseedede Rune på en netruller på en retur fra sin russiske modstander, og tilskuerne så vantro på hinanden på lægterne på Rod Laver Arena.

Cifrene blev 3-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-7 i det fejlfyldte drama, der udspillede sig mod den femteseedede russer Andrey Rublev.

Danskeren så i perioder fysisk udfordret ud - muligvis efter i tredje runde at være faldet og have slået håndleddet.

De uprovokerede fejl hobede sig op for Rune, men trods en ujævn indsats fremtvang Rune et femte sæt.

Her tilspillede danskeren sig to matchbolde, der begge blev tabt.

Rublev gjorde undervejs, hvad han kunne for at gøre det af med Rune.

Russeren pressede på med hårde server og forhænder som altid, men der kom også en hel del fejl. Til sidst lykkedes det Rublev at tage sejren. Endda i en matchtiebreak. Og med en helt vild afslutning.

Rublev er nu klar til et kvartfinaleopgør mod enten hjemmebanehåbet Alex de Minaur eller den serbiske turneringsfavorit, Novak Djokovic.

Rune lagde lidt forsigtigt ud, og der var taget noget fart af både danskerens forhænder og førsteserver fra kampens start.

Imens var russeren i førersædet i duellerne, og Rune blev brudt, da han servede ved stillingen 2-3. Første sæt gik relativt ubesværet til russeren, der var ovenpå i de fleste facetter af spillet.

Fra andet sæts start begyndte det så småt at se bedre ud for danskeren.

Først så taktikken ud til at være at hænge med i duellerne med russeren, og det skaffede et brud til 3-1. Herefter begyndte andre dele af spillet også at blive bedre for danskeren.

Både serven og forhånden kom op i fart. Rune vandt sættet 6-3, men opblomstringen varede ikke ved.

I midten af tredje af sæt tabte Rune et løst serverparti og kom bagud med 2-4. Danskeren virkede frustreret over ikke at kunne få spillet til at fungere, og russeren fortsatte i sikker stil.

En god serv og forhånd afgjorde sættet for Rublev. Han tog det sidste parti rent og vandt sættet 6-3.

I fjerde sæt livede Rune op igen - faktisk uden at spille specielt godt.

Danskeren fik brudt til 4-2 efter blandt andet en dobbeltfejl fra russeren og havde ved stillingen 5-3 muligheden for at serve sættet hjem, men fejlede efter noget passivt spil.

Det russiske servegennembrud fik dog ikke den store betydning, for i næste parti fik danskeren på uskøn vis med en blanding af ballonbolde og fight skaffet sætsejren, da Rublev overplacerede en oplagt slagflugtning.

Femte sæt blev en absolut vanvittig rutsjebanetur for begge spillere.

Rune var i førersædet fra sættets start og virkede fuldstændig ovenpå, da han brød til 3-1 med en god serveretur og fulgte op med at holde serv til først 4-1 og senere 5-2.

Men da han skulle serve for sejren, gik der nerver i den for Rune. Danskeren afgav helt initiativet og blev brudt tilbage af Rublev.

Ved stillingen 6-5 til Rune skulle russeren holde serv for at holde sig inde i opgøret.

Her kom russeren bagud efter solidt spil af Rune, der pressede Rublev til fejl, og danskeren fik en gylden mulighed i form af to matchbolde ved 15-40 i russerens serv.

Her viste russeren imidlertid kølighed og fik afværget de danske chancer, og så måtte kampen ud i en matchtiebreak, hvor der spilles til ti mod normalt syv vundne point.

Igen var danskeren ovenpå og bragte sig foran 5-0, men russeren åd sig tilbage efter blandt andet gode server, et par danske fejl og med de små marginaler på sin side. Rublev spillede sig til 9-7-føring og dermed to matchbolde, men her var det danskeren, der afværgede.

9-9 - og så skulle der spilles til 11, eftersom der skal vindes med to overskydende point i en tiebreak.

Foran 10-9 havde russeren heldet på sin side og vandt den afgørende duel med en netruller - og dermed matchtiebreaken med 11-9.

Rublevs returnering tog nettet og dumpede akkurat ned på Runes halvdel af banen. Tilskuerne kunne nærmest ikke tro deres egne øjne, kampen var slut, og danskeren satte sig ned og stirrede tomt ud i luften efter nederlaget.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.