Rune om fysiske udfordringer i Rublev-kamp: Ikke en forhindring

Utilpashed i fjerde sæt og lidt begrænsninger i håndled i første sæt ramte Rune under kamp mod Rublev.

Holger Rune tilses af behandlere under fjerderundeopgør mod russiske Andrey Rublev. <i>Aaron Favila/Ritzau Scanpix</i>

Holger Rune tilses af behandlere under fjerderundeopgør mod russiske Andrey Rublev. Aaron Favila/Ritzau Scanpix

Der var flere små fysiske udfordringer, som gik Holger Rune på i femsætsnederlaget i fjerde runde af Australian Open mod Andrey Rublev mandag.

I begyndelse af fjerde sæt blev Rune således tjekket af behandlere, der blandt andet målte hans blodtryk.

- Jeg følte mig lidt utilpas i starten af fjerde sæt, siger Rune på et pressemøde efter kampen.

- Men jeg fik lidt ekstra elektrolytter og fik lidt ekstra saltdrik, fortsætter Rune og forklarer, at han kort efter havde det bedre igen.

Et fald i tredje runde i opgøret mod franske Ugo Humbert havde haft indvirkning på danskerens træning søndag.

Rune slog både håndled og ankel, men afviser, at slaget på håndledet havde den store betydning ud over noget tilvænning i første sæt.

- Det gjorde ondt i går i træningen. I dag var det en del bedre, og jeg tog lidt smertestillende. I første sæt gjorde det ikke ondt. Jeg tror bare lige, at jeg skulle vænne mig til det. Vænne mig til at spille med lidt mere begrænsning, siger Holger Rune.

- Da første sæt var færdigt, kunne jeg ikke mærke noget og kunne slå frit igennem. Jeg servede lige så hårdt, som jeg plejer at serve, og slog lige så meget igennem, som jeg plejede, så det forhindrede mig ikke.

Cifrene blev 3-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-7 i dramaet, der udspillede sig mod den femteseedede russer på Rod Laver Arena.

Rune havde to matchbolde i russerens serv i slutningen af kampen. Men endte med at tabe på en netruller i matchtiebreaken.

Hans mor og manager, Aneke Rune, erklærer sig meget stolt af indsatsen. Hun mener fra spillerboksen at have set nogle begrænsninger i danskerens spil.

- Serven kom aldrig derhen, hvor den skulle i dag. Om håndleddet spillede et puds er ikke utænkeligt, ligesom hans bevægelser ikke var helt optimale i dag, nok på grund af vriddet forleden. Han klarede det ualmindeligt flot til trods, skriver Aneke Rune i en sms.

- Det var tydeligt, han holdt igen på bevægelserne i yderpositionerne, og det er en meget typisk reaktion, når man lige har haft et vrid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.