Rune slår sig forbi hakkende servekanon i Australien

Fransk-amerikaner gjorde meget for at ødelægge Runes rytme. Men det var ikke nok, og danskeren er videre.

Holger Rune skal møde franske Ugo Humbert i tredje runde af Australian Open. <i>Martin Keep/Ritzau Scanpix</i>

Holger Rune skal møde franske Ugo Humbert i tredje runde af Australian Open. Martin Keep/Ritzau Scanpix

I en uskøn duel i kølige Melbourne spillede Holger Rune sig torsdag videre til tredje runde af Australian Open.

Det skete, da han slog Maxime Cressy med cifrene 7-5, 6-4, 6-4.

Kampen var på mange måder fuldstændig anderledes end Runes opgør i første runde, hvor danskeren i bagende sol i perioder nærmest spillede opvisningstennis.

Cirka to meter høje Cressy - der repræsenterer USA, men er født i Frankrig - nægtede med sit karakteristiske serv-flugt-spil at give danskeren nogen form for rytme.

Cressy gik ofte 100 procent efter både første- og andenserv og lod sig ikke gå på af et hav af dobbeltfejl. Returneringerne satsede han også stort på, hvilket også førte til talrige fejl.

Rune var klart den bedre spiller, men var tvunget til at serve godt og holde hovedet koldt i de afgørende øjeblikke, for åbningerne var få i amerikanerens serv.

Selv om Rune aldrig fik mulighed for helt at finde topniveauet frem, var det nok til at slå den tricky modstander.

Rune indledte kampen med at vælge at returnere først trods Cressys styrke i serven. Men det gav ikke pote. Cressy nuppede stensikkert sit serveparti efter blandt andet flere andenserver på langt over 200 kilometer i timen.

I næste parti fik danskeren sig en forskrækkelse. Rune blev brudt efter stærke returneringer fra amerikaneren, som lignede en spiller, der kunne volde den 19-årige dansker store problemer.

Men det indtryk varede ikke ved.

I næste parti stemplede danskeren ind og brød straks tilbage, og herefter fulgtes de to ad i et sæt præget af amerikanerens alt eller intet-spil, som gjorde de små åbninger afgørende.

En sådan åbning kom, da Holger Rune med sættets bedste detalje brød til 6-5 ved akkurat at få ketsjeren på et smash af amerikaneren. Bolden strøg over Cressy, og publikum kvitterede med det hidtil største jubelbrøl, da Rune gestikulerede for at få tilskuerne med.

Det efterfølgende serveparti tog Rune planmæssigt, og et svært første sæt kom i hus 7-5.

Fra andet sæts start tog Rune teten, og momentum lod til at være skiftet. Cressy indledte med at holde serv, men ved stillingen 1-1 nærmest forærede Cressy danskeren et servegennembrud med flere dobbeltfejl.

Det skulle han ikke have gjort, for Rune holdt sikkert sine servepartier og vandt sættet 6-4.

Et af sættets mest dramatiske øjeblikke – hvis man kan tale om et sådant – var da Cressy måtte modtage behandling.

Her kom blandt andre den danske fysioterapeut Per Bastholt på banen for at hjælpe fransk-amerikaneren, men selv om Cressy ømmede sig lidt, lod han ikke til at være meget hæmmet efterfølgende.

Tredje sæt lignede tennismæssigt de to foregående, og spillerne skiftedes til at holde serv det meste af sættet.

Men ved 4-4 kom der en åbning efter en flot duel, hvor danskeren passerede Cressy ved nettet og skaffede sig en breakbold. Den lavede Cressy dobbeltfejl på, og så havde Rune muligheden for at serve kampen hjem ved stillingen 5-4.

Det gjorde han køligt, og efter flere gode dueller tog han partiet rent og vandt sidste sæt med 6-4. En "svær kamp", lød det efter kampen fra Rune under interviewet på banen.

I tredje runde møder Rune franske Ugo Humbert.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.