Så fik Haugsted noget at fejre: Der skal være kæmpefest

Efter flere nedture kan Line Haugsted endelig forlade en slutrunde med en succesoplevelse som sidste indtryk.

VM kvindehåndbold i Spanien <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

VM kvindehåndbold i Spanien Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hun har spillet seks håndboldslutrunder i træk. Men VM i Spanien er den første turnering, Line Haugsted tager hjem fra i godt humør.

Med 35-28 over Spanien i bronzekampen rejste det danske landshold sig oven på skuffelsen i semifinalen og sørgede for en perfekt afslutning på turneringen.

- Der skal være en kæmpefest, og det bliver megafedt. Jeg ved slet ikke, hvordan man fejrer sådan noget. Vi har bare drukket gravøl i al den tid, jeg har været med.

- Jeg tror ikke, at det er gået op for mig. Jeg er der slet ikke endnu. Jeg glæder mig bare til at få den medalje med hjem. Det er så meget bedre end en fjerdeplads, siger Line Haugsted.

Sejren over Spanien endte med at blive ganske overlegen i anden halvleg, hvor det danske hold løb de trætte værter over ende.

- Vi kæmpede så godt og hårdt i hele kampen og blev bare ved og ved. Jeg er så stolt af os. Vi har spillet så flot en turnering alle sammen. Vi har kæmpet som et hold, og det er en fed følelse.

For den 27-årige Viborg-spiller er dette VM den bedste oplevelse med landsholdet. Og en af de bedste i håndboldkarrieren.

- Ja, det tror jeg. Det er den bedste turnering, vi har spillet. Ikke nødvendigvis bronzekampen, men hele turneringen har vi spillet på et vanvittigt højt niveau. Vi svinger ikke, som vi har gjort tidligere, siger Line Haugsted.

Mens hun altså hentede sin første medalje, er Anne Mette Hansen en af de tre spillere i VM-truppen, der har prøvet det før.

Som teenager var hun med i Serbien i 2013, men oplevelsen er lige så stor anden gang, forsikrer hun.

- Der blev råbt meget i omklædningsrummet. Det var vist godt, at jeg nåede at pakke inden kampen. Nu skal vi nyde det og fordøje, hvad der er sket, siger Anne Mette Hansen.

/ritzau/