Sejr i Aalborg: Frederikshavn bedst fra start i bronzedyst

Frederikshavn ser ud til at være på vej til femte sæt bronzemedaljer på seks år

ISHOCKEY:Det ser ud til, at Frederikshavn White Hawks vinder den internt nordjyske duel om bronzemedaljerne i årets Metal Liga.

Fredag aften vandt frederikshavnerne med 3-1 i Aalborg og har dermed givet sig selv et forrygende udgangspunkt, inden lørdagens returkamp i Frederikshavn.

Det var hjemmeholdet, der lagde godt fra land med godt pres i de første minutter, uden man dog for alvor fik truet Tadeas Galansky i målet.

Men der gik ikke lang tid, før gæsterne tilspillede sig kampens første store mulighed. Piraterne havde egentlig i første omgang fået afværget en god mulighed til Gorm Topholt, men pucken fandt vej til Thomas Søndergaard foran mål, og han skød fladt, men desværre for gæsterne røg pucken på stolpen.

Allerede minutter efter kom Frederikshavn dog i front. Den altid farlige Cam Spiro kunne sende pucken i nettet på en pasning fra William Boysen.

Det burde også være blevet 2-0 i en powerplaysituation. ALexander Bumagin blev spillet helt blank foran mål, men her diskede Ronan Quemener op med en fremragende redning i piratburet.

Også Aalborg fik chancen i powerplay i første periode, men fik ikke skabt de helt store muligheder. Et enkelt skud fra halvdistancen fandt let vej til gribehandsken hos Tadeas Galansky, og den frederikshavnske føring var vel egentlig fortjent efter første periode.

Mens første periode ikke bød på mange chancer, så var der nok af dem i anden periode. Aalborg fortsatte i powerplay fra periodens start, og det gav to muligheder til Spencer Humphries. Første slagskud kiksede lidt og gik lige forbi mål, mens hans andet forsøg blev flot reddet af Tadeas Galnsky.

Men piraterne havde pludselig fået fart i spillet, og Thomas Spelling fik en gigantisk chance, da fire hurtige førstegangspasninger fandt ham helt fri foran mål, men han fik ikke kontrol over pucken.

Kort efter fik Pirates dog hul på bylden. Igen var det de hurtige førstegangspasninger, der av resultat, og til sidst kunne Thomas Spelling finde en helt blank Jeppe Jul Korsgaard med fart mod målet, og han kunne let udligne.

Frederikshavn svarede dog lynsnart igen. En mistet puck, som så mange gange før i dette slutspil fra Aalborg Pirates endte hos Cam Spiro, og han sneg bolden forbi Quemener ved den nærmeste stolpe.

Og kort før periodens afslutning blev det også 3-1 til Frederikshavn. Pludselig kunne Evan Jasper sende pucken ind til en helt fri Dale Mitchell i slottet, og han havde masser af tid til at vippe pucken op i nettaget.

Og så så bronzespecialisterne fra Frederikshavn ud til at være på vej til det femte sæt bronzemedaljer på seks år.

Tredje periode var fra start en ret så chancefattig affære. Frederikshavn havde ikke rigtigt brug for at gøre mere. Og Aalborg havde fået energien suget ud af sig.

Mads Larsen havde et godt forsøg for gæsterne midtvejs i perioden, men her dukkede Quemener op med en god redning. Kort før kampens afslutning havde Spencer Humphries igen en god mulighed, men igen var Galansky i vejen. Og med et halvt minut igen kunne Alexander Bumagin have gjort det til 4-1 på et breakaway, men han ramte stolpen.

Der er returkamp allerede lørdag i Frederikshavn klokken 17. Her skal Pirates nu vinde med to mål for at fremtvinge overtid o tre mål for at nappe medaljerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.