Spanske straffekast får dansk landstræner til hæve brynene

Spanien har fået tilkendt markant flere straffekast end de øvrige topnationer ved VM.

HANDBALL-WC-2021-WOMEN-ESP-AUT <i>Jose Jordan/Ritzau Scanpix</i>

HANDBALL-WC-2021-WOMEN-ESP-AUT Jose Jordan/Ritzau Scanpix

Får værtsnationen dommerhjælp, eller er det bare en naturlig bonus for Spaniens specielle spillestil?

Svaret blæser i vinden, men det er i hvert fald et faktum, at det spanske håndboldlandshold får tilkendt markant flere straffekast end rivalerne ved det igangværende VM.

Det er den danske landstræner, Jesper Jensen, naturligvis også opmærksom på inden Danmark møder netop Spanien i kampen om bronze søndag eftermiddag.

- Om der er en lille hjemmebanefordel, ved jeg ikke, men de har jo produceret markant flere straffekast end de øvrige, konstaterer Jensen.

55 gange har dommerne peget på syvmeterstregen for at markere et spansk straffekast i turneringen.

De tre øvrige hold i semifinalerne, Norge, Frankrig og Danmark, har fået tilkendt henholdsvis 33, 32 og 31.

Med til historien hører dog, at det er en dybt indgroet del af spansk håndbold at søge mange indspil til stregspillerne. Og her vil en ureglementeret forsvarsaktion næsten altid føre til en straffekendelse.

- Jeg har ikke set nok til at kunne vurdere, om Spanien har fået dommerhjælp. Men i nogle af de klip jeg har set, der har ikke alle straffekendelser været kæmpestore.

- Det er klart, at når man laver 50 procent flere indspil, så får man også 50 procent flere straffekast. Sådan må det nødvendigvis være statistisk set. Men de har fået mange, siger Jesper Jensen.

Spanien har tre stærke stregspillere, Ainhoa Hernández, Kaba Gassama, Elisabet Cesáreo, som deles om spilletiden og har voldt modstanderne mange kvaler ved VM.

- Det er typisk spansk. Deres herrelandshold har også altid været god til at bruge stregspillerne. Der ligger en stor nøgle i at kunne kontrollere det, siger Jesper Jensen forud for bronzekampen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.