Sportschef ser endnu større potentiale i kvindelandsholdet

Det danske landshold bør toppe i de kommende år, mener DHF's sportschef, Morten Henriksen.

VM håndbold for kvinder i Spanien <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

VM håndbold for kvinder i Spanien Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mange af spillerne er på vej ind i deres bedste håndboldalder, og det kan det danske kvindelandshold høste frugterne af i de kommende år.

Det vurderer Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen, inden Danmark afslutter VM med bronzekampen mod Spanien.

- Jeg synes stadig, at der er potentiale. Vi kan se, at de fleste af de her spillere kan blive ved at udvikle sig.

- Jesper Jensen og Lars Jørgensen har sammen med spillerne formået at hæve niveauet. Derfor tror jeg ikke, at vi er færdige med at udvikle os.

- Selvfølgelig er der nogen, der er mere oppe i alderen end andre, men det er det, der skal til. Erfaringen og rutinen er vi ved at have nu.

- Vi er på vej ind i den tid med dette landshold, hvor vi skal til at toppe. Lidt ligesom vi er med herrelandsholdet, siger Morten Henriksen.

Siden Jesper Jensen sidste år i marts overtog ansvaret for landsholdet, har han ført det i to semifinaler i træk.

Det er ikke sket siden 2010 og 2011, og det indikerer, at kvindelandsholdet omsider kan være ved at genetablere sig blandt verdens bedste nationer.

- Jeg tror, at alle kan se, at det, der er leveret her, er rigtig flot. Siden VM i Japan har vi hvert år taget et skridt mod toppen.

- Her har vi taget endnu et, og vi er godt nok tæt på at være der, hvor vi rigtig gerne vil være, hvis vi ikke allerede er der, siger Morten Henriksen.

Selve analysen og evalueringen af turneringen må vente, til begivenhederne er kommet lidt på afstand.

Når sportschefen sætter sig sammen med landstrænerduoen og gennemgår VM, er det dog ikke afgørende, om der står en tredje- eller fjerdeplads på bundlinjen.

- Resultatmæssigt betyder det selvfølgelig helt vildt meget at vinde bronze. Både internt og i særdeleshed også eksternt om der er en medalje.

- Omvendt når vi laver vores analyse, tror jeg, at det er minimalt, hvad det kommer til at betyde, siger Morten Henriksen.

Fire spillere i den danske VM-trup, Sandra Toft, Simone Böhme, Mia Rej og Trine Østergaard, har rundet 30 år. Louise Burgaard og Kathrine Heindahl gør det næste år.

Selv om der ikke er noget, der tyder på, at et generationsskifte er nært forestående, skal dansk håndbold naturligvis sørge for, at der er afløsere klar, når den tid kommer.

På det punkt er der stadig plads til forbedring, påpeger sportschefen.

- Jeg står ikke og er jubelglad og med en eufori, der ingen ende vil tage i forhold til talentudviklingen. Vi har stadig flere forskellige ting, vi skal kigge på for at blive endnu bedre.

- Vi vil gerne have en større bredde i talentmassen og forsøger stadig at blive bedre til at skabe de unikke spillere. Det er ikke fordi, det ser dårligt ud. Der er nogle profiler på vej, men vi kan godt gøre endnu mere, siger han.

Danmarks bronzekamp mod Spanien spilles søndag klokken 14.30.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.