Stærke kroater gør Jacobsen tilfreds med uafgjort

Kroatien udfordrede det danske hold både fysisk og taktisk, erkender Nikolaj Jacobsen.

Landstræner Nikolaj Jacobsen måtte grave dybt på taktiklageret i forsøget på at tæmme Kroatien. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Landstræner Nikolaj Jacobsen måtte grave dybt på taktiklageret i forsøget på at tæmme Kroatien. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det danske håndboldlandshold havde mere end svært ved at kontrollere VM-kampen mod Kroatien torsdag aften, og derfor stiller landstræner Nikolaj Jacobsen sig tilfreds med uafgjort 32-32.

Dels fordi kampen var jævnbyrdig i 60 minutter, og dels fordi Danmark kan bruge pointdelingen til mere end Kroatien, der fortsat halter to point efter i det samlede regnskab.

- Det var en meget hektisk kamp, der kunne være gået begge veje. Derfor må vi også erkende, at uafgjort var et meget fair resultat.

- Vi er bedst tjent med uafgjort, fordi vi har to 15-målssejre med fra kampene mod Bahrain og Belgien. Og vi kan stadig selv afgøre, om vi skal blive nummer et eller to i gruppen på mandag mod Egypten, siger Nikolaj Jacobsen.

Kroatien er nu afhængig af et dansk nederlag mod egypterne og skal samtidig sørge for at have en bedre målscore end Danmark for at komme i kvartfinalerne.

Kroaterne havde gjort livet meget lettere for sig selv ved at slå Danmark, og de gav da også alt. Nogle gange var aggressiviteten ved at kamme over.

- Vi er jo forskellige. Efter min smag var det for voldsomt. Jeg er ikke enig i den linje, de kroatiske dommere lagde. Kroaterne vidste, at det var deres chance at spille med ekstrem fysik og forsøge at kyse os, siger Nikolaj Jacobsen.

Den danske landstræner erkender dog også, at kroaterne satte ham på en stor taktisk prøve.

- Vi blev testet. Kroatien spillede noget virkelig godt angrebsspil. Vi havde svært ved at kontrollere Luka Cendric og Marin Sipic.

- Vi prøvede med forskellige opstillinger, men vi må også erkende, at vi aldrig fik det løst og aldrig gjort forsvaret tæt nok til at hjælpe målmændene.

- De spillede meget voldsomt på Mathias Gidsel, og derfor var vi nødt til at gå over i syv mod seks for at få lidt ro ind i kampen. Det klarede vi til gengæld rigtig godt, siger Nikolaj Jacobsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.