Stensikker sejr krydret med dansk kontrakunst i VM-åbneren

Danmark fik den perfekte start på VM-slutrunden, da danskerne foran en propfyldt Royal Arena bøllebankede Chile 39-16

Emil Halkier
Rasmus Lauge var et monster, når han ramte Chiles forsvar i andenbølgen. Intet kunne stoppe den danske playmaker. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
VM i håndbold 10. januar 2019 21:43 - Opdateret 11. januar 2019 08:11

HÅNDBOLD: Chile? Det dufter ikke just af klistrede fingrespidser, franske kryds eller håndboldkultur.

Ja, det var vel nærmest til at se på flere kilometers afstand, at det danske håndboldmaskineri ville buldre kontrolleret, men bestemt over chilenerne, gå en blød, omend småeksotisk, slutrundestart i møde.

39-16 sejr, hurtigt videre i VM-manuskriptet. Første side er skrevet. Nu vil de kommende to og en halv uge så vise, om de rød-hvide skal løfte trofæet for første gang i historien på herresiden.

Dansk intervalløb

Det var ikke spændende, men højspændt i københavnske Royal Arena torsdag aften. Man skulle være helt blottet for følelser, hvis ikke hårene rejste sig en smule, da Mikkel Hansen sendte Danmarks første scoring i nettet. Eller da det danske kontratog, som bebudet af trænerstaben, startede i højeste gear, 4-1, 5-1, 6-1, 7-1, og fik Royal Arena til at ’sejle op ad åen’.

Det gik så stærkt, at hverken Chile eller halspeaker kunne følge med. Sidstnævnte måtte flere gange pulje sammen og opråbe målscorernes navne parvis, hvis ikke samaritternes iltanlæg skulle rulles hen til tidtagerbordet.

Allerede efter 14 minutter var følelsen i landstræner Nikolaj Jacobsens mave så tilpas god, at han bænkede forsvarsankret Rene Toft og gav slutrundedebut til den tidligere Aalborg-spiller Simon Hald, som efter 22 minutter bragte Danmark foran 16-4.

Niveauforskellen mellem Danmark og Chile var allerede udpenslet.

Bredden i spil

Mens Casper U. Mortensen løb intervalløb mod Chile-målet, scorede for ottende gang til pausestilling 22-4, og velsagtens var eneste dansker med høj puls, synes der både at være tid og plads til at nedskrible en række betragtninger.

Billig baggrund eller ej indtog Danmark slutrunden i et højt gear. Niklas Landin og senere Jannick Green fik gode arbejdsbetingelser af defensiven, men viste også klasse i de direkte dueller med chilenerne. Rasmus Lauge var ustyrlig i kampens begyndelse, og så fik landstræneren bragt samtlige spillere fra bænken, hvilket bestemt ikke var uvæsentligt.

Kontrafasen sad i skabet, men om det så også var det samme, som IHF opbevarer guldmedaljerne i, vil de kommende uger vise.

I hvert fald fik Danmark den ventede start på hjemmebaneslutrunden. Nu venter Tunesien på lørdag i en propfyldt Jyske Bank Boxen i Herning.

Hvis Casper U. Mortensen holder tempoet fra Chile-kampen, snører løbeskoene og spæner afsted nu, kan han sagtens nå at ramme det midtjyske inden kampstart klokken 20.15.

Tema: VM i håndbold

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...