Strålende færøske talenter nedlægger Danmark ved U20-EM

Færøerne var undertippet, men nedlagde Danmark i åbningskampen ved U20-EM i håndbold.

Elias Ellefsen á Skipagøtu gik forrest for Færøerne, som slog Danmark ved U20-EM. Her ses han i aktion for A-landsholdet, som var én kamp fra at kvalificere sig til næste års VM. <i>Frank Molter/Ritzau Scanpix</i>

Elias Ellefsen á Skipagøtu gik forrest for Færøerne, som slog Danmark ved U20-EM. Her ses han i aktion for A-landsholdet, som var én kamp fra at kvalificere sig til næste års VM. Frank Molter/Ritzau Scanpix

Færøerne har en hel bunke af talentfulde håndboldspillere på vej op gennem ungdomsrækkerne, og det fik Danmark i den grad at føle torsdag.

Ved U20-EM i Portugal tabte de danske drenge til de undertippede færinger, som dermed leverede overraskelsen og gav danskerne en skidt start på slutrunden.

Kampen var længe meget lige. Men da det skulle afgøres, var miniputnationen fra Atlanterhavet skarpest og vandt 33-32.

Det er første gang i historien, at Færøerne slår Danmark i en gældende kamp på alle niveauer.

Danmarks bedste spiller var ikke overraskende Thomas Arnoldsen, der allerede har været inde omkring A-landsholdet.

Bagspilleren fra Skanderborg Aarhus Håndbold diskede op med 12 mål og viste, hvorfor Aalborg Håndbold i sommeren 2023 sætter kløerne i ham.

Men han og holdkammeraterne kunne altså intet stille op imod færingerne, som blev ført an af drønfarlige Elias Ellefsen á Skipagøtu, der allerede er den store stjerne på A-landsholdet.

Bagspilleren tørner til daglig ud for svenske IK Sävehof, hvor han i en alder af 20 år allerede har været en stor profil i mere end én sæson.

I torsdagens opgør mod Danmark diskede han op med ni af Færøernes 33 scoringer. Han fik hjælp af blandt andre sin 17-årige fætter og klubkammerat Óli Mittun, der scorede seks mål.

Også Pauli Jacobsen i målet spillede en afgørende rolle, da Færøerne til sidst sikrede sig det afgørende forspring.

Foruden Færøerne er Danmark i gruppe med Ungarn og Slovenien ved EM i Portugal.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.