Jan Larsen undgik skrækmodstander: Venter gerne med dem til Køln

Aalborg skal blandt andet spille mod Mikkel Hansens tidligere klub Paris Saint-Germain

Aalborg Håndbold tabte DM-finalen til GOG i den tredje og afgørende kamp. Her er det René Antonsen  Aalborg 10. juni 2023. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Aalborg Håndbold tabte DM-finalen til GOG i den tredje og afgørende kamp. Her er det René Antonsen Aalborg 10. juni 2023. Foto: Henrik Bo

AALBORG:Når Champions League-sæsonen 2023/2024 starter, bliver det med Aalborg i gruppe A.

Det ligger fast, efter at Det Europæiske Håndbold Forbund, DHF, afholdt lodtrækning tirsdag middag i Wien til både kvindernes og herrernes gruppespil i Champions League.

I gruppen får Aalborg Håndbold selskab af Barlinek Industria Kielce fra Polen, Paris Saint-Germain fra Frankrig, THW Kiel fra Tyskland, HC Zagreb fra Kroatien, OTP Bank - PICK Szeged fra Ungarn, HC Eurofarm Pelister fra Nordmakedonien og Kolstad Handball fra Norge.

- Det er en spændende lodtrækning for os. Der er ikke modstandere i den her pulje, som vi føler, vi ikke kan slå. Det en okay lodtrækning, siger Jan Larsen. 

Aalborg Håndbold-direktøren kan se frem til et par nye destinationer i næste sæsons gruppespil. Der venter blandet andet en tur til Trondheim og Kolstad, mens der også venter en tur til Nordmakedonien for at møde Pelister.

- Det bliver en vanvittigt spændende kamp mod Kolstad. Den ser jeg frem til, og så skal vi også møde Pelister, der er et nyt bekendtskab for os. Det er ikke verdens nemmeste sted at komme hen, men det er sådan, det er, siger Jan Larsen, der særligt var glad for at se ét hold havne i den anden pulje. 

- Vi har aldrig slået Barcelona i de 11-12 kampe, vi har mødt dem, så det gør ikke noget, at vi ikke skal møde dem. Det venter vi gerne med til, vi rammer Køln, siger Jan Larsen, der med den lille bemærkning også understreger, at ambitionsniveauet hos Aalborg Håndbold er højt.  

Man kan argumentere for, at Kielce er storfavorit til at løbe med en af de øverste pladser, der giver direkte adgang til kvartfinalen, mens Paris, Kiel, Pick Szeged Aalborg og måske Kolstad skal kæmpe om den anden plads med Paris som favorit til at tage den.

Omvendt bør Aalborg Håndbold ikke frygte for muligheden for avancement til 1/8-finalen, for hold som Zagreb og Pelister er næppe på et niveau, der kan true nordjyderne over et helt gruppespil. 

Aalborg Håndbold er med i Champions League, efter klubben 20. juni modtog et wildcard. Det er andet år i træk, Aalborg er med på et wildcard.

Ungarske Pick Szeged, norske Kolstad, kroatiske Zagreb, polske Wisla Plock samt franske Montpellier fik de fem øvrige wildcards, mens rumænske Dinamo Bukarest, svenske IFK Kristianstad, schweiziske Kadetten Schaffhausen og Sporting fra Portugal blevet vejet og fundet for lette.

GOG i gruppe B

Det andet danske hold i turneringen, de danske mestre fra GOG, der slog Aalborg Håndbold i DM-finalen, har ligeledes fået hård modstand i gruppen.

Her er de havnet med Telekom Veszprem HC fra Ungarn, Barca fra Spanien, SC Magdeburg fra Tyskland, Orlen Wisla Plock fra Polen, Montpellier HB fra Frankrig, FC Porto fra Portugal og RK Celje Pivovarna Lako fra Slovenien.

Tyske SC Magdeburg er forsvarende mestre i herrernes Champions League.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Få uger før sit exit advarede direktør mod fare for nedstyrtning på supersygehus
Luk