Aalborg Håndbold

Sydfynsk missil kostede Aalborg et point

Topkampen mellem Aalborg og GOG endte 21-21 efter sen fynsk udligning

Mark Strandgaard og fløjkollegaen i den anden side, Sebastian Barthold, fik meget at arbejde med, da Aalborg spillede uafgjort mod GOG. Foto: Martin Damgård

Mark Strandgaard og fløjkollegaen i den anden side, Sebastian Barthold, fik meget at arbejde med, da Aalborg spillede uafgjort mod GOG. Foto: Martin Damgård

HÅNDBOLD:Sådan en første ligakamp efter mange ugers pause dufter sjældent af velpoleret håndboldspil. Det kan der være mange årsager til, men omvendt skorter det til gengæld sjældent på intensitet i den slags opgør.

Aalborg Håndbolds møde med GOG denne lørdag var måske endda opskriften på dette. For først med tre sekunder tilbage, da Lasse Møller løsnede et missil fra distancen, passerede Aggefors, stod det klart, at der skulle deles i porten.

21-21 mellem ligaens nummer et fra Gudme og nummer to fra Aalborg Håndbold.

Hvis man som denne signatur er vokset op derude, hvor kragerne begynder at overveje, om det er tid til at lave en uvending, har man også set køer komme græs.

Uden direkte at skulle sammenligne to hold bestående af topatleter med lystigt springende kreaturer, fornærmer man ikke nogen, når man siger, at det i hvert fald var med samme gensynsglæde, at Aalborg- og GOG-spillerne lørdag, efter 41 dage uden ligakampe, gik på gulvet i Jutlander Bank Arena.

Ligaens fynske dukse mod de nordjyske forfølgere. Sidstnævnte med en verdensmester (Henrik Møllgaard, red.) på holdkortet, hvilket var første gang i klubbens historie.

Aalborg Håndbold fik hurtigst fundet noget rytme i et opgør, der startede fuldstændig uden noget som helst af den slags og mestendels var præget af mistimede løbebane og fejlafleveringer de første fem minutter.

Derefter fandt aalborgenserne dog offensivt noget skarphed og var gode til at udnytte banens samtlige 20 meter i bredden, hældte den ud til både Sebastian Barthold og Mark Strandgaard i hjørnerne og bragte sig efter ti minutter foran 5-1.

Foto: Martin Damgård

Foto: Martin Damgård

Ukoncentrationen sneg sig dog ind hos Aalborg Håndbold, som et par gange måtte se en hurtigt tænkende Odin Rikhardsson løbe mellem afleveringerne og give smagsprøver på GOG'ernes varemærke - kontraspillet.

Islændingen havde da også taget lidt lækkert med til det nordjyske håndboldpublikum, som da han i en duel alene med Mikael Aggefors i Aalborg-målet valgte at trække armen bagom ryggen og reducere til 5-6 for fynboerne.

Kontakt, 6-6 kort tid efter, fik GOG også, før Stefan Madsen lagde sin grønne serviet ved dommerbordet, kaldte til samling på tropperne, hvilket tilsyneladende gav en eller anden fælles form for forståelse for, hvad der skulle ske. I hvert fald fik hjemmeholdet igen lagt lidt luft til ligaduksene og gik også til pause foran 11-8.

Der blev spillet med musklerne

Man snakker af og til i håndboldverdenen om slutspilsintensitet. Den gjorde sit indtog ved flere lejligheder under kampen mellem Aalborg og GOG.

Det skyldtes selvfølgelig, at der var rigtig meget på spil. Pladsen som nummer et i grundspillet giver med stor sandsynlighed, hvis kortene falder ud som forventet, en plads i Champions League til næste sæson.

Men det var også, specielt efter pausen, et udtryk for, at begge mandskaber havde en del udfordringer med at få spillet til at flyde. Så forfaldt det mere til et spil med musklerne - og her havde hverken Aalborg eller GOG det store held med endegyldigt at få overtaget.

Godt nok halede fynboerne føringen ind, reducerede til 13-13, men herfra var det både billedmæssigt og bogstaveligt en kinddans. En fysisk svingom, hvor også mundtøjet blev taget i brug. Dagens duo med fløjter og brystlommer, Mads Hansen og Martin Gjeding, fik ikke lov til at foretage mange kendelser uden, at det blev efterfulgt af protester.

Med syv minutter igen løsnede en skudlysten Lasse Møller sit tolvte af slagsen, trak den nedad og forbi Aggefors til GOG-føring 19-18. Første føring til gæsterne i opgøret. Aalborg skød dog tilbage og smed blandt andet et vip i feltet til Sebastian Barthold, der eksekverede og bragte nordjyderne på plus en, 20-19.

Generelt må man bare sige, at norske Barthold fortsatte, hvor han slap inden pausen. I allerhøjeste gear. Og selvfølgelig var det også ham, der med to minutter igen scorede til 21-20. Ottende scoring fra hans hånd.

Efter en stor redning fra Mikael Aggefors var Aalborg Håndbold på bolden med under et minut igen, men forspildte chancen for at lukke opgøret.

I stedet fik GOG lynhurtigt etableret sin andenfase, hvor Lasse Møller fra stor distance i kampens døende sekunder fik udlignet til slutresultatet 21-21.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.