Talenterne spirer bag Danmarks gyldne målmandsgeneration

DHF ser tegn på, at strømmen af danske topmålmænd kan fortsætte efter den stærke Landin-generation.

Niklas Landin (til højre) fører an i dansk håndbolds formentlig bedste målmandsgeneration nogensinde. Til venstre landsholdets målmandstræner, Michael Bruun. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Niklas Landin (til højre) fører an i dansk håndbolds formentlig bedste målmandsgeneration nogensinde. Til venstre landsholdets målmandstræner, Michael Bruun. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Niklas Landin er bredt anerkendt som en af verdens allerbedste håndboldmålmænd. Kevin Møller, der er hans makker ved VM, vogter til daglig målet i storklubben Flensburg-Handewitt.

I den danske trup er der hverken blevet plads til Jannick Green eller Emil Nielsen, på trods af at de begge fører sig frem på europæisk topniveau.

Dansk håndbold har ramt en guldåre på målmandspositionen, der formentlig aldrig har været stærkere og bredere besat end netop nu.

- Det er en ren svir. Jeg kan ikke huske, at vi har haft fire så kompetente målmænd på samme tid. Vi er forgyldte på det punkt, siger landsholdets målmandstræner, Michael Bruun.

Den eneste ulempe ved overfloden af stærke målmænd er, at tre af dem - Landin, Green og Møller - er jævnaldrende og efterhånden et godt stykke oppe i 30'erne.

Derfor er man i Dansk Håndbold Forbund da også for længst begyndt at tænke på de næste kuld, der skal tage over, når Landin-generationen en dag siger farvel.

Det handler om at finde de nye potentielle stjernemålmænd, der kan presse 25-årige Emil Nielsen, som mange forventer bliver Danmarks næste førstemålmand.

- Det ser godt ud. Vi har stærke og spændende målmænd som Simon Gade, Sebastian Frandsen, Mikkel Løvkvist og Mathias Rex.

- Der er ingen, der kan sige nu, om de rammer samme niveau. Men potentialet er der, siger Michael Bruun.

Også hos teenagerne, der endnu ikke er blevet seniorspillere, ser Dansk Håndbold Forbund tegn på, at der er talenter på vej, der kan holde liv i guldåren.

- Når vi vurderer vores talentmasse, kigger vi på fire årgange samlet. Her skal vi helst være dækket ind med topspillere på alle positioner.

- Og vi har meget spændende målmænd i de fireårsperioder, vi kan se nu, siger DHF's sportschef, Morten Henriksen.

De kommende generationer skal holde liv i den tradition for stærke målmænd, som dansk håndbold efterhånden har opbygget.

Niklas Landin står selv på skuldrene af legendariske forgængere som Erik Holst, Mogens Jeppesen og Kasper Hvidt.

Også kvindelandsholdet har i tre årtier kunnet mønstre målvogtere i topklasse. Fra Susanne Munk Lauritsen og Lene Rantala over Karin Mortensen til Sandra Toft og Althea Reinhardt.

- Jeg tror på, at succes avler succes, siger Morten Henriksen.

- Vi ved, at stjernerne inspirerer de næste generationer. Hvor man tidligere havde plakater med Kasper Hvidt hængende hjemme over sengen i børneværelset, har man nu Niklas Landin.

- Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at Danmark har gode målmænd. Men der kan godt være en grad af tilfældighed over, at der lige nu er fire på samme tid, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden