Tidligere statsminister jagter toppost i svensk fodbold

Fredrik Reinfeldt vil gerne være formand i Det Svenske Fodboldforbund. Der er formandsvalg i marts.

Fredrik Reinfeldt var svensk statsminister i perioden 2006-2014. Her ses han i 2013 sammen med Danmarks daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt. <i>François Lenoir/Reuters</i>

Fredrik Reinfeldt var svensk statsminister i perioden 2006-2014. Her ses han i 2013 sammen med Danmarks daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt. François Lenoir/Reuters

Den tidligere svenske statsminister Fredrik Reinfeldt er blandt tre kandidater, der fortsat jagter posten som formand for Det Svenske Fodboldforbund.

Tidligere bestod feltet af otte kandidater, og på baggrund af interviews med alle kandidaterne, har et udvalg tirsdag skåret feltet ned til tre kandidater, og Sveriges statsminister i perioden 2006-2014 er altså blandt dem.

- Det er spændende for en fodboldfan som mig at være med i opløbet. Jeg ser frem til at kunne svare på de stemmeberettigedes spørgsmål, skriver Reinfeldt i en e-mail til SVT.

Han er blevet indstillet til posten af Stockholm-klubben Brommapojkarna, der er anerkendt som en af Sveriges største talentfabrikker i fodbold. Reinfeldt er selv fan af Djurgården, der også har hjemme i Sveriges hovedstad.

Foruden den tidligere leder for Moderaterna er også den tidligere generalsekretær i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) Lars-Christer Olsson kandidat. Det samme gælder Helene Barnekow, der er tidligere direktør for Microsoft og Telia i Sverige.

Arvtageren for Karl-Erik Nilsson, der har været formand siden 2012, skal findes 25. marts på fodboldforbundets generalforsamling.

/ritzau/TT

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.