Varme var til fordel for Rune

Da Rune endelig kunne komme i kamp, var der en energiudladning fra danskeren efter lang og bøvlet optakt

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

MELBOURNE:Den sommervarme, der tirsdag ved Australian Open førte til kampudskydelser og svedige folk på tilskuerrækkerne, var faktisk til fordel for danske Holger Rune.

Det fortæller den 19-årige tennisspiller efter en sikker sejr i tre sæt over serbiske Filip Krajinovic i første runde i Melbourne.

På anlægget Melbourne Park var der sat blæsere op med vanddamp, som tennisfans kunne køle af i.

Men temperaturerne på et godt stykke over 30 grader var ikke et problem for Holger Rune, siger han på et pressemøde efter kampen og forklarer, at han har prøvet værre.

- Det føles varmere, når vi spiller i New York, synes jeg, for der er det fugtigt, og der sveder jeg rigtigt meget, så det er lidt hårdere for kroppen, forklarer Rune.

- Her er det så tørt og så varmt, at bolden flyver en del og går hurtigt igennem luften. Men det så jeg egentlig mest som min fordel, for jeg er den, der spiller mest offensivt af os to.

- Jo hurtigere, det kan gå, jo bedre for mig.

Særligt i første sæt, som endte 6-2 til Rune, var danskeren Krajinovic overlegen.

Serberen er ellers langtfra en walkover med blandt andet en Masters 1000-finale bag sig. Men Rune havde kort og godt mere i sit repertoire. De to andre sæt blev vundet med henholdsvis 6-3 og 6-4.

Inden danskeren kunne komme på banen, var der et længere forløb med gentagne udskydelser af kampen på grund af den høje varme. Den førte til, at turneringens varmereglement trådte i kraft.

Varmereglerne går ud på, at en kombination af faktorer som solstrålernes bidrag til varmen, lufttemperatur i skyggen, relativ luftfugtighed og vindstyrke kan føre til spiludskydelser.

Rune afviser dog, at udskydelsen på flere timer var et stort problem.

- Jeg spiste frokost, sov lidt, sad og så lidt tennis fra de andre kampe, slappede af og hørte lidt musik, fortæller Rune.

Og da han så skulle på banen, var det tid til en energiudladning fra danskeren.

- Jeg troede, at vi skulle spille lidt tidligere, så jeg gik ligesom hele dagen og ventede, og da jeg endelig kunne komme ud på banen, havde jeg bare max energi, siger Rune.

Den danske tennisspiller har i optakten fortalt, hvordan han har brugt flere uger på at vænne sig til den australske varme.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.