Aalborg Håndbold

Topkamp: Aalborg Håndbold knækkede Ribe-Esbjerg til slut

De danske mestre kom tilbage på sejrskurs og afviste samtidig de nærmeste rivaler i Håndboldligaen

Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD:Det holdt hårdt, men Aalborg Håndbold kom sent onsdag aften tilbage på sejrskurs i mændenes Håndboldliga. I topkampen i Jutlander Bank Arena blev de nærmeste rivaler fra Ribe-Esbjerg afvist med 30-27 efter 17-16 ved pausen.

Afgørelsen faldt først i de sidste fem minutter, hvor hjemmeholdet trak fra 27-27 og sikrede sejren. Det var med Janus Smarason som den helt afgørende faktor - godt hjulpet af Sebastian Barthold.

Aalborg Håndbold diksede op med mange tekniske fejl i starten af kampen, og både forsvaret og målmand Michael Aggefors havde svært ved at få fat. Derfor kom gæsterne også i front med 9-6 efter de første ti minutters spil.

Janus Smarason trak et kæmpe læs i angrebet, og da Stefan Madsen med succes ændrede forsvaret til 5:1 med Magnus Saugstrup som den fremskudte, ændrede kampbilledet sig. Godt hjulpet af Kristian Saeverås, der kom på mål og også løftede niveauet der.

Aalborg Håndbold fik kontakt til gæsterne, og formåede også at sikre en pauseføring på 17-16 på en sidste øjebliks scoring af Sebastian Barthold.

Foto: Rene Schütze/Ritzau Scanpix

Foto: Rene Schütze/Ritzau Scanpix

Langt ind i anden halvleg balancerede kampen på et knivsæg. Der blev i høj grad byttet scoringer, men som kampen nærmede sig sin afslutning, sneg der sig flere og flere fejl ind i gæsternes spil.

Med et kvarter tilbage hamrede stadig sublime Janus Smarason Aalborg foran med 25-22 med sin syvende scoring. På det tidspunkt nærmede Kristian Saeverås i målet sig de 50 i redningsprocent.

De sydjyske gæster er dog ikke et af topholdene for ingenting. De fik igen skud hul på Saeverås, og samtidig sneg fejlene og nervøsiteten sig tilbage i hjemmeholdets spil. Med fem minutter igen var stillingen nu helt lige - 27-27.

Ikke overraskende var det som sagt Janus Smarason, der drev sejren i hus. Først fremtvang han et straffe, som Sebastian Barthold omsatte til 28-27. Siden hamrede han en underhånd ind til 29-27, og 30-27 blev til slut sat ind af Barthold.

Med sejren er Aalborg Håndbold fortsat på førstepladsen i Primo Tours Ligaen - nu fire point foran netop RIbe-Esbjerg i tabellen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.