Trods blød VM-start: Debutanter kan ikke regne med spilletid

Landstræneren holder fast i sin plan om at spille med sine bedste folk - også mod upåagtede modstandere.

Stregspilleren Lukas Jørgensen er en af fire slutrundedebutanter i den danske VM-trup. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Stregspilleren Lukas Jørgensen er en af fire slutrundedebutanter i den danske VM-trup. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Selv om Belgien, Bahrain og Tunesien ikke umiddelbart lyder som skræmmende modstand i håndbold-VM's første fase, skal Danmarks fire slutrundedebutanter ikke sætte næsen op efter mange spilleminutter på gulvet i Malmö Arena.

Dagen før VM-premieren mod de upåagtede belgiere slår landstræner Nikolaj Jacobsen fast, at han også denne gang holder sig til sin sædvanlige model med altid at stille med de bedste spillere.

At give nye folk som Mads Hoxer, Lasse Møller, Simon Pytlick og Lukas Jørgensen kampminutter udelukkende for at "spille dem ind" i turneringen, kommer kun på tale, hvis holdet er så langt foran, at sejren ikke kan glippe.

- Jeg kan læse i pressen, at jeg skal spare spillere i indledende runde, så folk er friske til senere. Det kommer simpelthen ikke til at ske. Jeg spiller med de bedste spillere på banen.

- Jeg tænker ikke længere frem. Først når vi har vundet kampen, kan vi have nogle andre ting for øje, siger Nikolaj Jacobsen.

Risikoen ved den plan er, hvis nogle af stamspillerne bliver skadet undervejs, så uerfarne kræfter pludselig skal tage et stort slæb i en afgørende kamp mod en topnation.

Men heller ikke det scenarie vil få landstræneren til at ryste i bukserne.

- Jeg har så meget tillid til alle spillerne, til vores koncept, og til de ting vi træner på til daglig. Når de nye bliver kastet ind, så ved de godt, hvad de skal. Der er ikke noget nyt for dem, og ikke noget der kan overraske dem.

- Så er der selvfølgelig det, at det er en slutrunde, og presset kan spille en afgørende rolle.

- Men jeg har intet problem med at kaste nogle af de fire slutrundedebutanter ind, også selv om de ikke skulle få spilletid i to, tre eller fire kampe, fastslår Jacobsen.

Den danske trup tæller 18 spillere, men der er kun plads til 16 navne på holdkortet.

To spillere skal altså sorteres fra før hver kamp ved VM, og her varsler landstræneren til gengæld en vis rotation.

- Det bliver ikke de samme to oversiddere hver gang. Det kan jeg godt afsløre. I starten kommer jeg til at skifte lidt rundt og se, hvordan tingene udvikler sig, siger Nikolaj Jacobsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.