Tysker kører fra Mads Pedersen på målstregen i Giroen

Pascal Ackermann tog sejren på 11. etape. Mads Pedersen blev nummer fire. Britisk klassementshåb måtte udgå.

Pascal Ackermann tog sejren på 11. etape. <i>Fabio Ferrari/Ritzau Scanpix</i>

Pascal Ackermann tog sejren på 11. etape. Fabio Ferrari/Ritzau Scanpix

Den tyske cykelrytter Pascal Ackermann (UAE) var hurtigst i en massespurt på 11. etape i Giro d'Italia.

På opløbsstrækningen i Tortona henviste den 29-årige tysker Jonathan Milan (Bahrain) og Mark Cavendish (Astana) til anden- og tredjepladsen.

Mads Pedersen (Trek), der i sidste uge vandt 6. etape i det italienske cykelløb, måtte tage til takke med en placering lige uden for top-3 og blev nummer fire.

Onsdagens 219 kilometer lange etape bød undervejs på et stort drama, da flere af favoritterne til den samlede sejr i årets første grand tour var i asfalten med 70 kilometer til målstregen.

Værst gik det for briten Tao Geoghegan Hart (Ineos), der lå nummer tre i klassementet. Han endte dette års Giro på en båre og blev kørt væk i en ambulance.

Også den førende rytter, Ineos-holdkammeraten Geraint Thomas, var nede i asfalten, og det samme var Primoz Roglic (Jumbo-Visma), der er placeret på løbets andenplads.

Thomas og Roglic var dog i stand til at fortsætte og kom hele vejen til mål. Roglic er fortsat to sekunder bag Thomas. Ny på tredjepladsen er portugiseren Joao Almeida (UAE), der har 22 sekunder op til førstepladsen.

Umiddelbart efter det skæbnesvangre styrt gik det også galt for Movistar-rytteren Oscar Rodriguez, der mistede kontrollen og kørte ind i et vejskilt. Spanieren måtte efterfølgende stå af cyklen og udgå.

I forvejen har dette års Giro været hårdt ramt af mandefald.

Søndag måtte Remco Evenepoel (Quick-Step) trække sig fra løbe, få timer efter at belgieren havde erobret løbets lyserøde førertrøje. Evenepoel trak sig efter en positiv coronaprøve.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.