Udbryder vinder i Dauphiné efter vildt forfølgelsesløb

Fem udbrydere holdt det desperat jagtende felt på afstand, inden Alexis Vuillermoz vandt spurten.

Alexis Vuillermoz (til venstre) og Anders Skaarseth (til højre) fører udbruddet an på vej mod Brives-Charensac. <i>Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Alexis Vuillermoz (til venstre) og Anders Skaarseth (til højre) fører udbruddet an på vej mod Brives-Charensac. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Ofte ender udbrudsforsøg i et cykelløb som skønne, spildte kræfter. Men i ny og næ lykkes det udbrydere at tage fusen på sprinterholdene, der på den måde må se en oplagt sejrschance gå tabt.

Mandagens 2. etape af Critérium du Dauphiné var sådan et tilfælde, og det blev Alexis Vuillermoz' lykke. Den rutinerede franskmand tog ikke bare en overraskende etapesejr. Han erobrede også løbets førertrøje fra Wout van Aert.

Det skete efter flere timer i udbrud sammen med fire andre ryttere. Kvintetten nåede målstregen få sekunder før et desperat jagtende hovedfelt, og Vuillermoz vandt spurten foran norske Anders Skaarseth.

At dømme ud fra ruteprofilen lignede de 170 kilometers pedaltramp i Sydfrankrig ellers en oplagt sprinteretape. Og den forløb da også helt efter den klassiske opskrift - så det ud til.

Det ventede udbrud kom afsted og blev holdt i forholdsvis kort snor af hovedfeltet.

Men udbryderne havde tilsyneladende ikke læst drejebogen. De fem ryttere arbejdede glimrende sammen, og feltet spiste kun små bidder af forspringet.

Da udbruddet nåede opløbsstrækningen i Brives-Charensac, kunne man se feltet komme buldrende nogle hundrede meter bagude. Men det var for sent, og det blev udbryderne, der vandt forfølgelsesløbet.

Olivier Le Gac åbnede spurten, men 34-årige Vuillermoz timede sin afslutning bedst. Det var karrierens anden World Tour-sejr for franskmanden, der i 2015 også triumferede på en etape i Tour de France.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.