Underligt afdæmpet dansk hold

Det danske landshold var ikke helt til stede i sejren over Egypten

Landstræner Nikolaj Jacobsen var ikke helt tilfreds undervejs i opgøret mod Egypten.

Landstræner Nikolaj Jacobsen var ikke helt tilfreds undervejs i opgøret mod Egypten.

HÅNDBOLD:Om det var tankerne på onsdagens vigtige opgør mod Sverige, som allerede fra kampens begyndelse havde indfundet sig i hovederne på de danske spillere, eller om det var en del af strategien om at dosere ressourcerne skal være usagt, men faktum er, at det var et underligt afdæmpet dansk landshold som indtog Boxen til kampen mod Egypten.

Den manglende vildskab og beslutsomhed betød bland andet, at Mikkel Hansen i begyndelsen nu pludselig brændte ikke bare ét, men hele to straffekast, og så manglede han også noget af sin normale skarphed i vurderingsspillet.

Egypterne startede lidt som forventet med meget direkte spil og hurtige fødder, og med et forsvarsmæssigt initiativ på Mikkel Hansen. Således var Danmark lidt uvant bagud efter små 10 minutter. Men midtvejs i halvlegen var forsvaret bedre afstemt, og det rakte til en smal pauseføring på 9-7.

Billedet var i langt hen af vejen det samme i de sidste 30 minutter. Den største forskel skulle findes i langt mere angrebsspil ud mod de træfsikre danske fløje, og så ikke mindst i Mikkel Hansens evne til at finde løsninger, og dernæst iscenesætte medspillere, så det faldt ud til dansk fordel. Det nød specielt kampens spiller Anders Zachariassen godt af.

Dagens top 3

Anders Zachariassen – 5

Meget vigtig for den danske offensivt og med 5 mål til følge. Fighterhjertet er intakt og kæmpe stort hos Sønderjyden, som med evigt gåpåmod både trak udvisninger og straffekast når det kollektive angrebsspil hakkede, når han da ikke lige sendte bolden i netmaskerne. I den anden ende så det ud som om de hurtige bevægelser og knap så meget tyngde passede lidt bedre til kompetencerne, men der er stadig udfordringer når rummene bliver for store.

Mikkel Hansen – 5

Vi ynder at hylde målscorerne, men undervurderer ofte betydningen af, at have én med det store overblik og en masterplan for hvordan udfordringerne skal mødes. Mikkel Hansen var om noget manden i dag der navigerede Danmark igennem de svære perioder af kampen og igennem et stærkt spillende egyptisk forsvar, både som afslutter men i høj grad med assists.

Magnus Landin – 5

Igen med flotte præstationer i begge ender. Han formår klogeligt at holde sig ude af de store problemer defensivt i 6:0 forsvaret og evner ydermere at toppe den danske alternative forsvarsvariant af. Alt i mens sender han boldene i kassen med stor effektivitet når spillet vendes ud mod ventre siden, i øvrigt på samme høje niveau som fløjkollega Lasse Svan.

Dagens "Kom igen”

Det var ikke den Rasmus Lauge som vi har set i de tidligere kampe. Ude fra så det ud til at det bevægelige egyptiske forsvar gjorde det svært at få afstemt afstanden til den direkte forsvarsspiller, og så forsvant timing og farligheden samtidig.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden