Usædvanlig fløj er Danmarks hemmelige forsvarsvåben

Magnus Landins evner som forsvarer er undervurderet og bliver ikke hyldet nok, mener håndboldlandstræneren.

Magnus Landin (i rød trøje) var med til at lukke af i forsvaret mod Tunesien i selskab med blandt andre Magnus Saugstrup (til venstre). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Magnus Landin (i rød trøje) var med til at lukke af i forsvaret mod Tunesien i selskab med blandt andre Magnus Saugstrup (til venstre). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der har været fart over det danske angrebsspil ved VM i håndbold, men efter den seneste kamp mod Tunesien var det især forsvarsspillet, landstræner Nikolaj Jacobsen hæftede sig ved.

Frem for alt præstationen efter pausen, hvor Danmark kun lukkede syv mål ind, og hvor Magnus Landin kom på banen og fik lukket venstresiden af.

Den lange mand fra Kiel er en usædvanlig spiller. Mange af hans fløjkolleger har ikke den store lyst til at spille forsvar og spæner afsted i kontrastød, så snart lejligheden byder sig.

Landin, derimod, elsker at dække op og gør det så godt, at han som regel bliver placeret som back i forsvaret, hvor der er noget mere at se til end på fløjpositionen.

- Han er vanvittig dygtig taktisk og læser spillet rigtig godt. Han formår at gå frem på de rigtige tidspunkter og kommer meget sjældent i problemer med en stor stregspiller.

- Han er høj og har fine parader, men hans store force er hans forudseenhed og evne til at læse spillet. Det er ikke noget, man sådan lige kan lære. Der har han haft et talent og en evne, og han er bare blevet bedre og bedre, siger Nikolaj Jacobsen.

Der bliver brug for Landins forsvarsevner igen torsdag aften i kampen mod Kroatien, som ligner Danmarks klart hårdeste VM-udfordring indtil nu.

Der er lagt op til barske nærkampe mod et aggressivt kroatisk hold, der er pisket til sejr, hvis håbet om en kvartfinaleplads skal holdes i live. Og det er lige noget for forsvarsfløjen fra Kiel.

- Underligt nok kan jeg godt lide den defensive del af spillet. Specielt under Nikolaj har jeg i mange år haft en stor forsvarsrolle. Og i de senere år har jeg også fået en større defensiv rolle i Kiel.

- Det har man som fløjspiller ikke særlig tit, og jeg nyder det, siger Magnus Landin.

Landstræneren mener, at omverdenen undervurderer den 27-årige fløjspillers evner som forsvarer.

- Han er måske vores allerbedste til at dække på backen. Den kredit får han desværre ikke, men den skal han nok få af mig. Han er ekstremt vigtig i forsvaret, siger Nikolaj Jacobsen.

Hvorvidt han får roser nok, har Landin ingen holdning til. Han er typen, der gør sit arbejde uden de store armbevægelser.

- Jeg er glad for at dække op og synes også, at det er gået helt okay. Jeg er ikke en, der søger kreditten, så det er helt fint, siger Magnus Landin.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.