Usportslig adfærd kan afgøre mesterskabskampen i Formel 1

Formel 1's løbsdirektør advarer Formel 1-kørerne mod, at usportslig adfærd kan blive straffet hårdt.

TOPSHOT-AUTO-PRIX-F1-KSA-PODIUM <i>Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix</i>

TOPSHOT-AUTO-PRIX-F1-KSA-PODIUM Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix

Det var dramatisk, da kampen om at lægge sig i spidsen i Formel 1's mesterskabsduel udspillede sig i weekenden.

De to kamphaner Lewis Hamilton og Max Verstappen krydsede klinger flere gange under løbet i Saudi-Arabien, der til sidst endte med en sejr til briten.

Men inden weekendens mesterskabsafgørende løb i Abu Dhabi har Formel 1's løbsdirektør, Michael Masi, været ude med en løftet pegefinger. Det skriver Reuters.

Det er nemlig ikke første gang i sæsonen, at de to konkurrenter kolliderer under et løb. Derfor har løbsdirektøren fremhævet dele af reglementet, der omhandler forsøg på at påvirke resultatet af en konkurrence på en måde, der er i strid med god sportsetik.

Konsekvenserne ved at overtræde reglementet tæller både fratrukne point og sågar diskvalificering.

Og da de to kørere i øjeblikket ligger side om side i mesterskabet, så er det formentlig en løftet pegefinger, der bliver taget seriøst.

- Jeg synes, at det er fair, at de (løbslederne, red.) gør det, siger Hamilton under en videokonference i Abu Dhabi forud for weekenden.

- Det bliver forhåbentligt ikke nødvendigt at udstede straffe, og så kan vi få et godt løb og komme videre, lyder det.

Med ni løbssejre er det Verstappen, der ligger til at vinde mesterskabet, hvis ingen af de to tager point i weekenden, og hvis ingen straffe bliver uddelt. Hamilton har otte løbssejre indtil videre.

I weekendens løb var der en episode, hvor Verstappen blev bedt om at overgive sin førsteplads til Hamilton. En opbremsning var dog ved at koste sidstnævnte frontvingen. Hollænderen modtog 15 strafsekunder for episoden.

Red Bull-køreren beskyldes til tider for at være en kompromisløs kører, blandt andet af den tidligere verdensmester Damon Hill.

Han fortalte til Sky Sports, at hollænderens kørestil minder om den, som Michael Schumacher også blev kendt for tilbage i 1990'erne.

Skulle mesterskabet ende med at blive afgjort på grund af en kollision, vil det ikke være første gang, at det sker.

Netop Schumacher blev tilbage i 1997, da han kørte for Ferrari, diskvalificeret, efter at han og Jacques Villaneuve kolliderede under det sidste løb. Også Ayrton Senna og Alain Prost har været involveret i en sådan afgørelse et par gange.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.