Verstappen starter forrest foran Hamilton i VM-dyst

Max Verstappen vandt lørdagens kvalifikation og starter foran Lewis Hamilton i sæsonens sidste grandprix.

AUTO-F1-PRIX-UAE <i>Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix</i>

AUTO-F1-PRIX-UAE Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix

Max Verstappen har de bedste kort på hånden, inden han søndag skal forsøge at vinde karrierens første VM-titel i Formel 1.

Red Bull-hollænderen starter således forrest, når sæsonens sidste grandprix køres i Abu Dhabi. Lørdag vandt Verstappen kvalifikationen til søndagens løb, mens hans konkurrent i VM-duellen, Lewis Hamilton, blev nummer to.

- Det er selvfølgelig en fantastisk følelse. Jeg er virkelig glad. Det var det her, vi gik efter, men det er aldrig nemt - slet ikke med deres (Mercedes, red.) form i de seneste løb, siger Verstappen i et interview efter kvalifikationen.

Han er à point med Lewis Hamilton i toppen af stillingen inden løbet, så den af de to, der slutter forrest søndag, bliver verdensmester. Hvis begge udgår, er Verstappen verdensmester grundet flere løbssejre i sæsonen.

Verstappen satte tiden, som endte med at give pole position, i starten af tredje og sidste kvalifikationsrunde. Her fik han lidt hjælp af holdkammeraten Sergio Perez, som ved at ligge foran hollænderen kunne sikre lidt slipstrøm til Verstappen.

Hamilton forsøgte et par gange at overgå Verstappen, men det lykkedes altså ikke.

- Max kørte en fantastisk omgang, og vi kunne ikke svare tilbage. Han fortjener fuldt ud pole position, siger Hamilton efter kvalifikationen.

- Men vi tror på, vi er i en god position med vores dæk i morgen (søndag, red.), og vi håber på, at det bliver et godt løb. Jeg er stadig i første række, og så tager vi den derfra.

McLarens Lando Norris starter som nummer tre med Sergio Perez og Valtteri Bottas bag sig på fjerde og femte startposition.

Søndagens grandprix sættes i gang klokken 14 dansk tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Chok for socialdemokrater: Thomas Kastrup takker af som borgmester
Luk