Vinderen følte sig som taber - og taberen som vinder efter nordjysk is-drama

I Aalborg Pirates-lejren var det svært at begribe, at en 4-1-føring var blevet formøblet, mens comebacket skabte optimisme i Frederikshavns omklædningsrum

Her afgør Julian Jakobsen kampen til Aalborg Pirates' fordel i straffeslagskonkurrencen. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Her afgør Julian Jakobsen kampen til Aalborg Pirates' fordel i straffeslagskonkurrencen. Foto: Lars Pauli

FREDERIKSHAVN:Det er sjældent, at en vinder af en kamp har forladt banen med den følelse af skuffelse, som det var tilfældet for Aalborg Pirates, da mesterholdet tirsdag aften sejrede 5-4 over Frederikshavn White Hawks efter straffeslag.

På samme tid er det også sjældent, at en tabende part i en ishockeykamp er så tilfredse, som det var tilfældet med vendelboerne. Forklaringen kan kortes ned til tallet fire. 

Fire minutter inde i anden periode var Aalborg Pirates foran 4-0, og mestrene havde totalt frederikshavnerne på krogen. Herefter fulgte 26 minutters ishockey, hvor særligt de sidste fire minutter var et præmie-eksempel på, hvor uforudsigelig verdens hurtigste spil kan være. Frederikshavn kom på utrolig vis tilbage og udlignede til 4-4 i kampens absolut sidste sekund.

- Det er svært at forklare. Jeg tror lige, vi skal hjem og se kampen igennem igen, men på den anden side har vi nok alle sammen en meget god fornemmelse af, hvor det gik galt, siger Tobias Ladehoff, der ikke just var en glad vinder.

- Det føles ærligt talt mere som et tabt point end en sejr. Det må aldrig kunne ske og er ganske enkelt uacceptabelt. Det er dumhed, der ender med at koste følelsen af en sejr. Cadeau til Frederikshavn, der lavede et flot comeback, siger Tobias Ladehoff. 

- Det blev for sløvt fra vores side i den sidste halvdel af kampen. Vi burde have lukket den. Vi burde have lukket den i powerplay i tredje periode, uddyber Pirates-spilleren, der dog kan se lidt positivt på tingene. 

- De første 20 minutter var de bedste, vi har spillet i sæsonen. Vi pressede virkelig på og spillede noget god hockey, så det skal vi tage med videre, siger Tobias Ladehoff.

Tilfreds tabende træner 

I den modsatte lejr stod White Hawks-træner Pelle Hånberg og kunne glæde sig over den drejning, som kampen havde taget. 

- Aalborg spillede virkelig godt i kampens første halvdel. De fløj bare rundt på banen, mens vi stod stille. Vi var slet ikke tilstede, men på en eller anden måde fandt spillerne den moral og den energi, der skulle til, for at vi kunne slutte bedre, end vi begyndte, siger Pelle Hånberg. 

Frederikshavn-træner Pelle Hånberg kan sagtens bruge det ene point i tirsdagens kamp til noget. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Frederikshavn-træner Pelle Hånberg kan sagtens bruge det ene point i tirsdagens kamp til noget. Foto: Lars Pauli

- Da vi var bagud med 0-4, tænkte jeg 10 gange på at tage timeout, men jeg nåede bare frem til erkendelsen af, at det ikke ville hjælpe noget. Der var ikke hul igennem til spillerne, men så vil jeg rose dem for selv at finde noget frem. Det var afgørende for os, at vi fik scoret det ene mål i anden periode, så vi fik set, at vi kunne score, siger White Hawks-træneren. 

Selvom Julian Jakobsen endte med at sende sejren og to af de tre point fra kampen til Aalborg, så var det ene point mere end blot ét point værd for White Hawks. 

- Det føles som en sejr, selvom vi endte med at tabe. Vi var jo helt til tælling, men vi var ikke ude af kampen, siger Pelle Hånberg, der håber, at det sjældent flotte comeback kan blive begyndelsen på bedre tider for White Hawks, der nu har tabt seks kampe på stribe.

- Jeg håber, at vi kan tage den her oplevelse med videre. Den kan vise os, at vi altid kan komme tilbage i en kamp, og det er en vigtig viden at have med. Når det er sagt, så håber jeg, at vi kan starte de kommende kampe, som vi sluttede den her kamp. Det må være målet for os, siger Pelle Hånberg.

Frederikshavn White Hawks - Aalborg Pirates

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.