Vingegaard ser frem til bjergene: Jeg kan gøre noget godt

Jonas Vingegaard er nummer tre i den samlede stilling, inden Touren fredag rammer den første bjergudfordring.

Jonas Vingegaard (længst til venstre) måtte se rivalen Tadej Pogacar vinde 6. etape. <i>Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard (længst til venstre) måtte se rivalen Tadej Pogacar vinde 6. etape. Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Selv om der ikke har været en eneste alvorlig stigning på Tour de France-ruten, er Jonas Vingegaard klatret op på tredjepladsen i den samlede stilling.

Det er derfor ikke så mærkeligt, at det danske klassementhåb ser frem til de kommende dage med stor spænding. Allerede fredag venter en målstigning på La Planche des Belles Filles, hvor Vingegaard håber at kunne brillere.

- Det glæder jeg mig til. Det er mit terræn, vi går ind i. Det er der, hvor jeg kan gøre noget godt.

- Jo hårdere, det er, jo bedre er det for mig. Stigningen er ikke sindssygt lang, og jeg vil mene, at Col du Granon og Alpe d'Huez passer mig bedre. Men det passer mig godt, at det går opad, siger Jonas Vingegaard.

Torsdagens etape bød kun på mindre stigninger, men to af dem lå så sent på ruten, at det endte med en spurt mellem klassementfolkene.

Her viste Tadej Pogacar nok engang sin alsidighed ved at vinde og overtage den gule trøje, mens Vingegaard knoklede i mål i sikker stil på en syvendeplads.

- Det var generelt en hård dag, og mine ben var ikke de bedste. Men det var ikke lige min type stigning her til sidst, så jeg er egentlig glad nok for komme ind i samme tid, siger Jonas Vingegaard.

Han roser samtidig holdkammeraten Wout van Aert, der sad i udbrud i lang tid, men endte med at ryge direkte igennem feltet og dermed tabe førertrøjen.

- Jeg tror, Wout prøvede 100 gange at komme afsted. På den måde "dræbte" han lige 10-15 hjælperyttere. Han kørte helt fantastisk, siger Jonas Vingegaard.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.