VM-spillernes ansvar for at undgå coronasmitte er vokset

Der bliver ingen coronaboble i Malmø, så spillerne på herrelandsholdet i håndbold skal tænke sig godt om.

Henrik Møllgaard mener, at spillerne har et lidt større selvstændigt ansvar for at undgå coronasmitte under VM-slutrunden i Sverige. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Henrik Møllgaard mener, at spillerne har et lidt større selvstændigt ansvar for at undgå coronasmitte under VM-slutrunden i Sverige. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

De havde både håbet og regnet med, at VM ville blive den første slutrunde uden restriktioner, siden coronapandemien ramte verden.

Men sådan er virkeligheden ikke for spillerne på herrelandsholdet i håndbold. Det Internationale Håndboldforbund (IHF) vil teste spillerne og isolere dem, hvis de er smittet med corona.

Så spillerne skal tænke sig om og passe på, og det er endda blevet mere kompliceret end ved de foregående slutrunder.

- Det var nemmere ved de seneste slutrunder, siger Henrik Møllgaard, dagen inden Danmark åbner VM mod Belgien.

Ved de foregående slutrunder var truppen i sin egen lille boble isoleret fra den store verden udenfor. Det gav mening, fordi der også i samfundet var stor opmærksomhed på coronaspøgelset.

Den opmærksomhed er forduftet, og i år bor landsholdet på et hotel i Malmø, hvor der er absolut ingen coronarestriktioner. Samtidig er der ingen testkrav til tilskuere, presse, familie og venner, som spillerne omgås under slutrunden.

- Så vi skal tænke os grundigt om, i forhold til hvor meget vi skal indgå i de relationer. Der ligger lidt mere ansvar på os selv i forhold til at passe på, siger Henrik Møllgaard.

Simon Pytlick missede i sidste uge en træningsdag, fordi han blev testet positiv for coronavirus. Og da spillerne blev testet få dage før afrejse til Sverige, fik Mads Mensah et positivt testsvar.

Truppen skal testes igen inden og efter mellemrunden, og derfor kan spillerne ikke bare vandre tankeløst rundt i Malmøs gader.

- Der bliver jo lidt boble over det, for man har jo ikke lyst til at være syndebukken, der slæber noget med ind i truppen, siger målmand Kevin Møller, som dog forsøger at fokusere på andre ting end corona.

- Hvis jeg ved, at jeg har gjort, hvad jeg kan, for at beskytte mig selv, så kan jeg ikke gøre så meget mere.

Henrik Møllgaard er anderledes træt af situationen.

- Det er til irritation. Vi var mange, der havde regnet med, at vi ikke skulle bruge tid på corona. Heldigvis er vi ikke sat langt tilbage, efter at Simon og Mads var ude, men bare det, at det er et tema, er irriterende, siger Møllgaard.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har trods omstændighederne ikke tænkt sig at indføre bobletilstande i landsholdslejren.

- Det er jo ligegyldigt, hvis vi er de eneste, der gør det. Men vi opfører os med omtanke, siger landstræneren.

- Vi fiser ikke rundt på hviledage ude i byen og drikker kaffe. Vi kan godt lige mødes og sige hej til den nærmeste del af familien, som har nogenlunde styr på, hvor de befinder sig. Men det er så også den kontakt, vi vælger at have under slutrunden.

- Det der med at komme ud og sige hej til fansene, det kan vi ikke, siger Nikolaj Jacobsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.