Frederikshavn beholder pointsluger - så længe bliver han på nordjysk is

White Haws har endelig forlænget aftalen med den nyligt ankomne finne

Aleksi Halme kan komme på isen for frederikshavnerne igen, når de 15. november møder Herlev Eagles ude. Arkivfoto: Bente Poder.

Aleksi Halme kan komme på isen for frederikshavnerne igen, når de 15. november møder Herlev Eagles ude. Arkivfoto: Bente Poder.

ISHOCKEY:Efter der i længere tid har været tvivl om, hvorvidt Frederikshavn White Hawks kunne forlænge lejeaftalen med finske Aleksi Halme, har den nordjyske ishockeyklub nu endelig fået en aftale i hus med målmageren og hans finske klub.

- Kontrakten gælder resten af sæsonen ud, men jeg håber, at det bliver muligt at beholde ham længere. Det er selvfølgelig en anden historie, så vi er bare taknemlige og tilfredse med situationen, som den er nu, fortæller cheftræner Jari Pasanen, og fortsætter.

- Jeg er meget glad for forlængelsen, og der er ingen tvivl om, at han tilfører meget til klubben både på og uden for isen, da han er en oprigtig god fyr og et godt match i truppen. Samtidig arbejder han hårdt og fokuserer hele tiden på at forbedre sig, så det er klart, at jo flere af den slags spillere klubben kan få, jo bedre er det, understreger han.

Frederikshavn White Hawks lagde aldrig skjul på, at man ønskede at beholde Aleksi Halme. Selv høgenes fanklub deltog i projektet, da de startede en indsamling for at hjælpe. Alligevel virkede det for en stund, som om han var historie i klubben.

- Jeg tror, at det var en 50/50-beslutning, hvor det afgørende blev, at Aleksi gerne selv ville blive og spille hos os, hvilket klubben og hans trænere i Helsinki heldigvis gav ham lov til, fortæller cheftræneren.

Allerede i sin første kamp kom Aleksi Halme i fokus, da han scorede det afgørende mål blot et sekund før slutfløjtet mod lokalrivalerne fra Aalborg Pirates. Sidenhen er det blevet til syv mål i ti kampe, og derfor var det indlysende, at White Hawks gerne ville forlænge den korte aftale, der i første omgang var lavet.

- De mål, som han har lavet for klubben, er selvfølgelig vigtige, men det er ikke derfor, vi er glade for at kunne beholde ham. Det er i bund og grund, fordi han er en god, hårdtarbejdende spiller, som også bidrager med en masse uden for isen, fastslår Jari Pasanen.

- Han tilfører en masse fart til vores spil, og han er dygtig til at presse i modstanderens zone, fordi han udnytter sin fart. Samtidig er han dygtig til at tage straffeslag, fremhæver cheftræneren om sin forward.

Frederikshavn White Hawks skal 15. november igen i aktion efter en længere landsholdspause, når nordjyderne spiller ude mod Herlev Eagles.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.