Wimbledon-finalisten Kyrgios tager første titel i tre år

Nick Kyrgios var urørlig i egen serv i alle kampe og vinder sin syvende ATP-turneringen med sejr over japaner.

Nick Kyrgios fra Australien vandt søndag sin første ATP-turnering i tre år med sejr over Yoshihito Nishioka fra Japan i Citi Open. <i>Nick Wass/Ritzau Scanpix</i>

Nick Kyrgios fra Australien vandt søndag sin første ATP-turnering i tre år med sejr over Yoshihito Nishioka fra Japan i Citi Open. Nick Wass/Ritzau Scanpix

Den australske tennisspiller Nick Kyrgios vandt søndag for første gang i tre år en ATP-turnering ved at besejre Japans Yoshihito Nishioka i finalen i Citi Open i Washington D.C. i USA.

Den 27-årige Kyrgios gik gennem turneringen uden at tabe et parti i egen serv. Finalen vandt han med sætcifrene 6-4, 6-3.

Det er hans syvende ATP-titel og første gang, at han spiller sig frem til finalen i to turneringer i træk. I juli nåede Kyrgios frem til finalen i Wimbledon, som han tabte til Novak Djokovic.

Hans forrige turneringssejr var ligeledes i Citi Open i 2019.

I søndagens finale mod Nishioka sendte Kyrgios 12 serveesser afsted, og efter 81 minutter var japaneren nedkæmpet.

- Jeg kom ud til kampen med stor energi. Jeg er virkelig tilfreds med mig selv, siger australieren, der med finalesejren rykker op til 37.-pladsen på verdensranglisten.

I kvindernes finale vandt Liudmila Samsonova fra Rusland over Estlands Kaia Kanepi.

Den 23-årige russer havde inden turneringen i USA haft en pause på seks uger, fordi spillere fra Rusland og Hviderusland blev udelukket fra Wimbledon på grund af Ruslands invasion af Ukraine.

På vej mod finalen sendte Samsonova den forsvarende US Open vinder, briten Emma Raducanu, ud, og hun eliminerede også den 5.-seedede Elise Mertens, inden den 6.-seedede Kanepi måtte bøje sig i finalen efter tre sæt.

Samsonova, der er nummer 60 på ranglisten, vandt sin første titel i 2021 ved German Open i Berlin.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB rykker nærmere salg til udenlandsk investor
Luk