Wozniacki bliver indlemmet i Sportens Hall of Fame

Som den 39. atlet er den tidligere tennisspiller Caroline Wozniacki blevet indlemmet i Sportens Hall of Fame.

Caroline Wozniacki kunne afslutte sin værtsrolle ved lørdagens prisshow i Boxen med at lade sig indlemme i Sportens Hall of Fame. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Caroline Wozniacki kunne afslutte sin værtsrolle ved lørdagens prisshow i Boxen med at lade sig indlemme i Sportens Hall of Fame. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Caroline Wozniacki var om nogen kvinden, som satte dansk tennis på verdenskortet.

Den bedrift sikrede lørdag den nu 32-årige tennispensionist en plads i Sportens Hall of Fame i Danmark. Her bliver hun det 39. medlem af den eksklusive klub.

Wozniacki var selv blandt værterne til årets sportsshow, hvor hun blev fejret med indlemmelsen i selskab med største danske atleter gennem tiden.

- Da jeg var en lille pige, nok ni eller ti år gammel, og sagde, at jeg ville være verdens bedste, sagde mange nok "ja, ja, den er god med dig". Så jeg håber, det her kan være med til at inspirere andre, siger hun fra scenen i Herning.

I en af verdens største individuelle sportsgrene internationalt slog hun sig vej til den absolutte top.

Hun nåede 71 uger som verdensetter i karrieren, hvis højdepunkt kom i Australian Open 2018, da hun vandt grand slam-turneringen i Melbourne.

Det blev til i alt 30 WTA-titler, tre grand slam-finaler og tre OL-deltagelser for at nævne nogle af de største præstationer.

Formanden for Sportens Hall of Fame-komité, DIF-formand Hans Natorp, siger om Wozniackis optagelse i Hall of Fame:

- Caroline Wozniacki har givet dansk idræt utrolig meget. Hun har begejstret med sine flotte resultater, og så har hun været en fremragende ambassadør for Danmark ude i den store verden.

- Hun har vist, hvor langt man kan komme med dedikation, jernvilje og fight. På den måde er hun også en kæmpe inspiration for den næste generation af danske tennisspillere og for danske idrætsudøvere generelt.

Wozniacki stoppede karrieren efter Australian Open i 2020. En karriere, hvor hun spillede i omegnen af 235 millioner kroner ind i præmiepenge.

Nu får hun sin buste udstillet i Idrættens Hus i Brøndby sammen med de 38 andre koryfæer som Michael Laudrup, Camilla Martin, Anja Andersen, Ole Olsen, Paul Elvstrøm og andre af sportens ikoner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.