Sportens aprilsnar: Superliga-fusion og ny landstræner

Nedrykningskampen i Superligaen er helt åben igen efter en fusion mellem Silkeborg IF og FC Vestsjælland.

Silkeborg IFs Nicolaj Agger og Morten Beck og FC Vestsjællands Jan Kristiansen og Yobou Jean Noel Thome. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Silkeborg IFs Nicolaj Agger og Morten Beck og FC Vestsjællands Jan Kristiansen og Yobou Jean Noel Thome. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Også i sportens verden er der gang i de kuriøse historier 1. april.

Her er et uddrag af de bedste sportsrelaterede aprilsnarre.

Ifølge Berlingske er DBU langt i jagten på at finde afløseren for Morten Olsen på landstrænerposten. Noget overraskende sigter DBU mod at få en kvinde ind som afløser, hvilket blandt andet glæder kulturminister Marianne Jelved (R).

Silkeborg IF og FC Vestsjælland er solidt plantet under nedrykningsstregen i Superligaen, men de to klubber har fundet ud af, hvordan begge klarer sig.

En teknikalitet opdaget af klubbernes advokater peger på, at klubberne ved en fusion kan lægge hinandens point sammen. Dermed ryger den jysk-sjællandske klub forbi OB og op på siden af Esbjerg, skriver FC Vestsjælland på sin hjemmeside.

BT har fået fat i et notat fra Herning Kommune omkring fejringen af FC Midtjyllands muligvis kommende mesterskab.

Glen Riddersholm hjemby Lind vil blandt andet skifte navn til Glentofte, mens Kristian Bach Baks hjemby Kibæk frem over vil hedde Kibæk-Bæk eller Kibak-Bach. Direktør Claus Steinleins modebriller skal desuden forgyldes.

AB fra landets næstbedste række får en gul-sortstribet udebanetrøje, der til forveksling ligner samme trøje, som den lokale ærkerival Brønshøj spiller i.

- Blander man sort og gul, så får man farven brun, og man kan sige at den brune jord får det grønne græs til at vokse. Og grøn er jo som bekendt farven på vores hjemmebanetrøje. På denne måde er der kommet et kunstnerisk aspekt ind i trøjen også, siger AB-direktør Peter Rasmussen til klubbens hjemmeside.

Svømmeren Jeanette Ottesen sigter mod vinter-OL i 2018 i Pyeongchang, hvor danskeren vil gøre sig gældende i kvindernes skihop takket være sin gode springkraft. Det skriver Team Danmark på sin facebookside i et opslag med en video, hvor Ottesen viser sin springkraft frem.

Århus Håndbold får det største spillerbudget i dansk håndbold, skriver klubben på sin hjemmeside. Det sker efter, at man har indgået en aftale med Aarhus Kommune om et kæmpe stort sponsorat.

- På opfordring fra borgmester Jacob Bundsgaard (S) kigger vi også på, om Erik Veje er den rette mand til at stå i spidsen for et projekt som dette. Borgmesteren har nemlig flere gange i vores forhandlinger påpeget, at Aarhus med ham som borgmester ikke skal være kendt som en by, der spiller syv mod seks, siger direktør Jan Nielsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.