Sportschef: Michelsen kompenserer for mangel på rutine

Sønderjyskes sportschef Hans Jørgen Haysen mener ikke, at det er et sats at vælge en uprøvet superligatræner.

Rutinerede trænere som Ove Pedersen og Johnny Mølby har nævnt i opløbet om at blive ny Sønderjyske-træner, men klubbens valg faldt i stedet på et mere ubeskrevet blad i skikkelse af Jakob Michelsen.

Sønderjyske har siden 9. april, da Lars Søndergaard annoncerede sit skifte til AaB, været på udkig efter ny cheftræner og var torsdag klar til at præsentere Michelsen, der aktuelt er træner for Skive i 1. division.

- Det har været en spændende og vigtig proces, da vi ikke har råd til at ramme forkert. Vi har været smigrede over at have så mange kandidater.

- Mange meldte ind og tilsat vores egen liste, fik vi samlet et overblik og kaldte x antal personer til samtale, fortæller sportschef Hans Jørgen Haysen.

Spørgsmål: Flere rutinerede trænere har været meldt som emner. Er det et sats at udpege et mere uprøvet navn i superligasammenhæng?

- Nej, det mener jeg ikke. Folk kan altid sige, "I told you so", hvis det går galt, men det kan de også, hvis det går galt med en rutineret træner. Sådan er gamet.

- Vi havde 10-15 parametre for en ny træner, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at rutine ikke var et af dem.

- Den har Jakob ikke lige så meget af som nogle af de andre. men når vi lagde alle plusser sammen, følte vi, at Jakob stod tilbage med mest kvalitet i forhold til det, vi ønsker i Sønderjyske, siger Haysen.

Spørgsmål: De færreste kender Jakob Michelsen. Hvad står han for som træner?

- Han er god til at indordne sig i de forskellige job. Vi skal stadig spille direkte og være gode på omstillinger, så han skal ikke lave radikalt om på tingene. Men han kommer med nye idéer og vil gerne bygge ekstra på vores opbyggende spil.

- Han rammer spot-on med vores værdier som arbejdsomhed, sammenhold og ansvarlighed og har vist, at han kan få meget ud af et begrænset budget, siger Haysen.

Sønderjyske er blevet kendt som lidt af en overlever i Superligaen, men sportschefen påpeger, at klubben gerne vil være mere end det.

- Vi har ambitioner, men er også realistiske. Det vigtigste er, at vi spiller i Superligaen, men vi vil hele tiden gerne lægge på, og vi vil da gerne slutte nummer seks. Det kan sagtens være, at vi eksempelvis melder en sådan ambition ud.

- Vi har også interne ambitioner, som vi ikke melder ud til pressen. Vi må se på det i hver halvsæson, fordi Superligaen er meget tæt, og hvis alle 12 hold melder ud, at de vil i top-seks, så er der seks hold, der bliver skuffede, siger Haysen.

Sønderjyske ligger lige nu nummer ni i Superligaen med otte point ned til FC Vestsjælland under nedrykningsstregen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.